Okul servisi buzlu yolda devrildi: 3'ü ağır 10 öğrenci yaralı


Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yolun buzlanması sonucu öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi. Kazada 3'ü ağır 10 öğrenci yaralandı.

Nevşehir'in Boğaz köyünden aldığı ortaokul ve lise öğrencilerini şehir merkezindeki okullara taşıyan Cengiz Dağdelen idaresindeki 50 S 0040 plakalı servis midibüsü, yolun buzlu olmasından dolayı Nevşehir-Acıgöl karayolu Terminal Kavşağı yakınında bulunan bir petrol istasyonunun bahçesine devrildi. Servis aracının içinde yaralanan öğrencileri petrol istasyonu çalışanları ile çevreden geçen vatandaşlar çıkardı. Yaralı öğrenciler olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırdı.

Kazada ağır yaralanan Sevil T.'nin (17) yoğun bakımda bulunduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza sonrasında öğrencilerden Hamza Ö.'ün (15) sol kolunun kopuk olduğu ve ameliyata alındığı, Muhammet A.'nın (15) ise el bileği ile dirseği arasında derin bir kesisi olduğu, kolunun kurtarılması için Adana'ya sevk edildiği belirtildi. Diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Petrol istasyonunda çalışan ve yaralılara yardımcı olan bir işçi, olay anını şöyle anlattı: "Çarptığı kısmı gördüm. Araç buzlu yoldan yokuş aşağı inerken şoför araç kayınca panikledi. Bir çocuğun kafasının, diğerinin de kolunun araç içerisinde sıkıştığını gördüm. Arkadaşlarla birlikte bu çocukları çıkararak ambulansı bekledik. Sonrasında ambulanslarla götürüldüler. Emniyet kemerleri bağlı olmadığından hepsi aracın sol kısmına yığılmıştı."

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Boğaz köyünden toplam 22 öğrenciyi Nevşehir merkezdeki orta öğrenim okullarına taşıyan okul servisinin şehirlerarası otogarın girişinde kuvvetle muhtemel buzlanmadan kaynaklanan denge kaybı sonrasında devrildiğini söyledi.
Araçta bulunan öğrencilerden 10'unun ilde bulunan özel hastanelerle ve devlet hastanesine intikal ettiğini kaydeden Şimşek, "Öğrencilerde oluşabilecek psikolojik travmayı önlemek için gerekli tedbirleri de aldık. Uzman ekiplerimiz ailelerin yanında bulunuyor. Umarım sağlıklı bir biçimde tedavileri sürer." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hastane Yöneticisi Dr. Yücel Şal ise yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı: "Devlet hastanesine 8 yaralı öğrenci geldi. Bunlardan 3 acil yani ağır olarak nitelendirdiğimiz durumdaydı. Sevil T. adlı kız öğrencimiz kafa travması ile geldi. En acil durumda olan buydu. Şu anda yoğun bakımda bulunuyor ve hayati riski sürüyor. Bizim için altın standart olan ilk iki saati atlatmasını bekliyoruz. Onun dışında Hamza Ö. sol kolu kopuk olarak geldi. Ameliyata aldık, devam ediyor ve hayati tehlikesi sürüyor. Muhammet A.'nın ise kolda kopmaya giden bir durum var. Kolunun kurtarılması için Adana'ya sevk ettik. Onun dışındaki öğrencilerin durumu normal, stabildir. Dua edeceğiz, arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyor."

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Okul-servisi-buzlu-yolda-devrildi-3u-agir-10-ogrenci-yarali-1958090.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Okul servisi buzlu yolda devrildi: 3'ü ağır 10 öğrenci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER