Okul yemeğinden zehirlenen 77 öğrenci ve 2 öğretmen taburcu edildi

Okul yemeğinden zehirlenen 77 öğrenci ve 2 öğretmen taburcu edildi

Aksaray'ın Güzelyurt ve Ortaköy İlçelerindeki bazı okullarda 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü yenen öğlen yemeğinden dolayı gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere kaldırılan iki öğretmen 77 öğrencinin tedavilerinin yapılarak taburcu edildikleri açıklandı.

Aksaray Devlet Hastanesi(AHD) Başhekim Vekili Uz. Dr. Fatih Kaya konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında; Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerinde bulunan bazı okullarda etli bezelye, makarna ve ayrandan oluşan öğle yemeği menüsü sonrasında yaşanan zehirlenme belirtileri ile ilgili olarak 77 öğrenci, 2 öğretmen olmak üzere toplam 79 hastanın, Aksaray ve Ortaköy Devlet Hastanesi Acil Servislerine başvurduğunu aktardı.

23 ÖĞRENCİ HASTANEYE YATIRILARAK TEDAVİ EDİLDİ

Kaya açıklamasında şu bilgileri verdi: "Pazartesi günü öğleden sonra; Güzelyurt ilçemizden 36 tanesi çocuk, 2 tanesi öğretmen olmak üzere toplam 38 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile Aksaray Devlet Hastanesi Acil servisi ile Aksaray Devlet Hastanesi Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Acil Servisine ambulanslarla sevkli getirilmişler, aynı saatlerde Ortaköy İlçesinde bulunan merkez okullardan da 41 öğrenci, benzer şikayetlerle Ortaköy Devlet Hastanesine başvurdu. Ortaköy Devlet Hastanesine başvuran 41 hastadan 22 tanesi servise yatırılarak tedavi altına alınırken, 19 tanesi taburcu edilmiştir. Aksaray Devlet Hastanesi yetişkin ve çocuk acil servislerine getirilen 38 hastadan 37 tanesi acil servislerde yapılan tetkik ve tahliller sonrasında taburcu edilirken, 10 yaşındaki bir kız öğrencimiz çocuk servisine yatırılarak tedavi altına alınmıştır. Aksaray ve Ortaköy'de yatarak tedavi altına alınan toplamda 23 öğrencimizin genel sağlık durumları iyi olup, tamamı taburcu edilmişlerdir. Gıda zehirlenmesi şüphesi ile ilgili olarak Aksaray Devlet Hastanesi ve Ortaköy Devlet Hastanesine başvuran hastalarımızın gaita örnekleri alınmış, tetkik ve tahlil sonuçları beklenmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Okul yemeğinden zehirlenen 77 öğrenci ve 2 öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER