Okula şeytani kumpas

Niğde’de belediye okulun suyunu kesti. İl Sağlık Müdürlüğü, “Okulda su yok eğitim verilemez” diye rapor tuttu. Milli Eğitim, bu bahaneyle okulu kapattı.

AKP'li belediye okulun suyunu kesti

Niğde'nin gururu “Özel Sungurbey Koleji” önce susuz bırakıldı. Dün de süresiz olarak kapısına kilit vuruldu.

Okulun kapatılması ile birlikte 70 personel işsiz 600 öğrenci ise okulsuz kaldı. Okul Avukatı Okan Yıldırım'a göre okulun kapatılması kararı adeta kumpasa benziyor. Niğde Belediyesi 16 Haziran'da 8 aydır su aboneliği bulunan Sungurbey Koleji'nun suyunu Niğde Üniversitesi'nin su basıncını düşürdüğü gerekçesiyle kesti. Bir gün sonra ise Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri okulda inceleme yaparak ‘Okulun suyu yok burada eğitim olmaz' dedi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti ve okulun kapatılmasına karar verildi.

8 aydır su aboneliği vardı

Sungurbey Koleji idarecileri Niğde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etmişti. Avukat Yıldırım, “İhtiyati tedbir kararı ile ilgili bir gelişme olmadı. Yaz günü okuldaki personel, yeşillikler, ağaçlar susuz bırakıldı. 8 aydır su aboneliği sorun olmadı. Birden sorun oldu ve okulun suyu kesildi. Sağlık Müdürlüğü ise su yok diye ‘eğitim yapılamaz' şeklinde rapor verdi. Milli Eğitim bakanlığı da suyu olmadığı için kapattı. Bütün bu yaşananlar adeta bir kumpas gibi.”

600 ÖĞRENCİ OKULSUZ KALDI

Okulda görev yapan 70 personel işsiz kalmış durumda. Okulda 600'dan fazla öğrenci eğitim görüyordu. Okul idarecileri tankerle su satın alarak bahçedeki ağaçları sulamıştı. 

Okulun kapatıldığına dair yazı okul idaresinin eline ulaşmadan bazı gazetelerde haber olması dikkat çekti. Dün sabah uyandıklarında gazetelerdeki haberlerde okullarının kapatıldığını şaşkınlıkla okuyan idarecilere resmi yazı ise öğle saatlerinde tebliğ edildi. Alınan kararın daha muhataplarına ulaşmadan bazı gazetelerde çıktığını söyleyen okul yönetimi ise hukuki olarak mücadele edeceklerini söyledi.

<< Önceki Haber Okula şeytani kumpas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER