Okullar arası satranç yarışması başladı

Okullar arası satranç yarışması başladı

Kayseri'de Okullararası Satranç Yarışması başladı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yarışmada ilk hamleyi yaptı.

Geleneksel hale getirilen ve Okul Sporları İl Temsilciliği ile Satranç İl Temsilciliği iş birliğinde gerçekleştirilen yarışmaya yaklaşık 380 sporcu katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Çolakbayrakdar, "Bu yarışma sayesinde gençlerimiz, kazanma ve mücadelenin zekayla, akılla olan tarafını ortaya koyacaklar ve daha aydınlık yarınların teminatı olacaklar." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 400 olan lisanslı satranç sporcusu sayısının 8 bin 500'lere çıktığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bir de müjde verdi. Kocasinan Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde satranç sporu için yeni mekanlar oluşturacaklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, böylece bu zeka sporuyla ilgilenen öğrencilerin sayısını artıracaklarını ifade etti.

Yarışmaya katılan öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Okullar Arası Satranç Yarışması'nın ilk hamlesini yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Okullar arası satranç yarışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER