Okullar başladı, MEB "vasıflı" öğretmen bulamadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 17 2019
5 bin norm fazlası öğretmenin olduğu Ankara’da fen lisesi için "acil" koduyla 14 öğretmen aranıyor.
Ülke genelindeki il milli eğitim müdürlüklerine “acil” kodlu resmi yazı ile okulun talebini ileten bakanlık, “Öğretmen ihtiyacı ilçe içerisinde ders tamamlama yoluyla da karşılanamamakta, alanında dışarıdan sigortalı ücretli öğretmen de bulunamamaktadır.” dedi.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) plansızlığı yeni eğitim-öğretim yılı başını kaosa çevirdi.
BİNLERCE ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI
İmam-hatip ve meslek liselerini istemeyen öğrencilere okul arayışı için birçok liseyi ikili eğitime döndürme kararı alan MEB, temel liselerin kapatılması sonrasında artan talepleri de karşılamayınca binlerce öğrenci açıkta kaldı.
Öğretmen planlamasını da yapamayan MEB’in Ankara’da binlerce öğretmen fazlası olmasına karşın “proje okul” statüsündeki fen lisesine il içinde öğretmen bulamadığı, “acil” yazısı ile ülke genelinde öğretmen aradığı ortaya çıktı.
Merkezi sınavla öğrenci alacak okullar ile sınavsız öğrenci alan Anadolu liseleri, imam hatip liseleri ve meslek liselerinin toplam kontenjan sayısının liseye başlayacak öğrenci sayısına denk olduğunu düşünen bakanlık, öğrenci ve veli tercihlerini hesaplayamadı.
ANADOLU LİSELERİNE AKIN
Geçen yıl imam hatip ve meslek lisesine yerleştirilmiş binlerce öğrenci de bu yıl nakil döneminde Anadolu liselerini tercih etmek için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine akın etti.
MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, nakil dönemindeki yığılmalar için aylardır plan yapan bakanlığın attığı adımlar da yeterli olmadı.
Taşrada çaresiz kalan il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin “İmam hatiplere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet
6.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'7.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Saran Adli Tıp'ın raporunu kabul etmedi: 'Açık bir karalama kampanyası!'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay B...

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme sa...

Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet


