Okullar başladı, TEOG krizi bitmedi

Yaz tatilinin ardından eğitim başladı. Ancak liselere yerleştirme sistemindeki problemler sebebiyle birçok öğrenci istediği okula yerleşemedi.

Okullar başladı, TEOG krizi bitmedi

Yerleştikleri okulu beğenmeyen ya da açıkta kalarak açık liseye kayıt olan öğrenciler il milli eğitim müdürlüklerine şikâyette bulununca “Kontenjanlar dolu, ister açık liseye ister temel liseye git” cevabı aldı.
 
220 BİN ÖĞRENCİ MUTSUZ
Bu yıl 1 milyon 300 bin öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında liselere yerleşmek için tercihte bulunmuştu. Yerleştirme sırasında herhangi bir liseye yerleşemeyen veya istediği liseye yerleşemeyen 434 bin öğrenci ise nakil döneminde tercih yaptı. Ancak nakil süreci tamamlandığında 220 bin öğrenci istediği liseye nakil olamadı. 11 bin 822 öğrenci de hiçbir okula yerleşemediği için otomatik olarak açık liseye kayıt edildi. 

Okul planlamasında hata yapıldı
Halen sistemde 227 bin kontenjan boş. Sorunun kaynağının MEB’in hatalı okul planlamasında yattığı belirtiliyor. MEB bir ilçedeki 10 liseden 7’sini İmam hatip yaptı. Bu durumda imam hatibe gitmek istemeyenler diğer liselerine yönelince kontenjanlar doldu. Ancak MEB liselerin kontenjanlarını da 30’a çekti. Birçok öğrenci ortada kaldı.

Meydan
<< Önceki Haber Okullar başladı, TEOG krizi bitmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER