Olay nikahın kahramanları konuştu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 26 yaşındaki Dilek Berberler ile nikah masasına oturan 29 yaşındaki İsmail Üstün, nikah memuru Süleyman Esenkaya'nın 'Evlenmek istiyor musunuz?' sorusuna gülümseyerek "Hayır" yanıtını verdi.

Damat 'Hayır' dedi, nikah memuru töreni terketti!

Bunun üzerine evraklarını toplayarak nikah memuru salonu terk etti. Şaka yaptığını söyleyen İsmail Üztün, nikah memurundan defalarca özür diledi ve 2 saat gecikmeli de olsa nikah kıyıldı.

Milas'ta, Dilek Berberler ve bir otelde havuz bakımında çalışan İsmail Üstün çifti, bir ay önce görücü usulü tanışıp evlenmeye karar verdi. Genç çift, geçen 5 Kasım'da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'na nikah masasına oturdu. Milas Belediyesi'nde görevli nikah memuru Süleyman Esenkaya, usul gereği gelin adayına "Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Gelinin "Evet" cevabının ardından nikah memuru aynı soruyu, damat İsmail Üstün'e yöneltti. Nikah memuru, damadın gülümseyerek "Hayır" demesi üzerine kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Damadın cevabına sinirlenen nikah memuru, masadaki evrakı toplayıp "Şakayı başkasının yanında yaparsın" diyerek salondan ayrıldı. 

Damat Üstün, şaka yaptığını söylese de nikah memuru Esenkaya'yı ikna edemedi. Gelin Berberler de "Aferin, çok güzel oldu" diyerek damada tepki gösterdi. Defalarca özür dileyen damat Üstün'ün ikna etmesi üzerine 2 saat sonra salona dönen nikah memuru çiftin nikahını kıydı. 

"BÖYLE TEPKİ VERECEĞİNİ TAHMİN EDEMEDİM" 

Çiftin bu görüntüleri sosyal medyada yayılınca Türkiye'nin gündemine girdi. Görücü usulü ile tanışıp, 5 Kasım'da nikah masasına oturan çift, yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Şaka yapmayı seven biri olduğunu belirten damat İsmail Üstün, "Nikahtan önce bir çok kez arkadaşlarımla sohbet esnasında, nikah memuru 'Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?' diye sorduğunda 'Hayır' diye yanıt versek ne olur diye şakalaşmıştık. Nikahta bu aklıma gelince böyle bir şaka yaptım. Ben 'Hayır' diye yanıt verince, nikah memuru birden toparlanıp, masadan kalkıp, gitti. Birden gideceğini, böyle tepki vereceğini tahmin edemedim. Neyse ki sonradan her şey tatlıya bağlandı. Eşimle çok mutluyuz" dedi.

"ŞAKA OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE RAHATLADIM"

Gelin Dilek Üstün ise nikah memuru gibi kendisinin de şok olduğunu belirterek, "İsmail, nikah memurunu sorusuna 'Hayır' yanıtı verince şaşırdım. Böyle bir şeyi beklemiyordum. İsmail'e 'Ciddi misin sen?' diye sordum. 'Hayır, şaka yaptım' deyince rahatladım. Ancak, yaşananların bu kadar ses getireceğini tahmin etmiyordum" diye konuştu. 

"ŞAKANIN YERİ DEĞİLDİ" 

23 yıllık nikah memuru olduğunu belirten Süleyman Esenkaya, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Esenkaya, "Şakanın yeri değildi. Kanunun bana verdiği yetkiyi kullanarak Dilek Berberler ile evlenmek üzere nikah masasına oturan İsmail Üstün'e 'Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?' diye sordum. Gülerek 'Hayır' yanıtını verdi. İlk sorduğumda sessiz kalsaydı, üç defa sorardım. Kanun, ilk soruda 'Hayır' deyince işlemi bırakmamızı söylüyor. Ben de kanunu uyguladım. Damadı tanıyorum ama bu bir şey değiştirmez" dedi.

Damat ve yakınlarının defalarca özür dileyip, ricası olması üzerine çiftin mutluluklarına gölge düşürmemek için dönüp, nikahlarını kıydığını da belirten Esenkaya, "Aslında ertesi gün çiftin nikahını kıymam gerekirdi. Ancak, 2 saat sonra tekrar giderek kıydım. Böyle şeylerin şakası olmaz. İlk soruda 'Hayır' deyince insanın aklına 'Acaba zorla mı getirildi?' sorusu gelebilir" diye konuştu.

Çiftin düğünleri ise Milas'ın Ekiztaş Mahallesi'nde 14 Kasım'da yapılacak.

DHA
<< Önceki Haber Olay nikahın kahramanları konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER