Olaylı Brezilya Arjantin maçı için FIFA'dan ilk açıklama: ‘Brezilya için kara bir leke’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 6 2021
Brezilya Ulusal Sağlık Gözetleme Kurumu'nun Arjantin ile oynanan maçta sahaya girmesiyle yaşanan skandalın ardından FIFA'dan açıklama geldi. 4 oyuncuyu sınır dışı etmek için milyonlar önünde yaşanan olaylarla ilgili ilk raporun geldiği açıklandı.
2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Sao Paulo'da oynanacak Brezilya-Arjantin maçı öncesi yaşanan olayların yankıları devam ediyor… Brezilyalı sağlık yetkililerinin sahaya girerek müdahalede bulunması ve 4 oyuncunun sınır dışı edilmek istenmesi ile başlayan olaylarla ilgili FIFA’dan açıklama geldi.
Arjantin Milli Takımı’nın soyunma odasına girmesi ve maçın askıya alınmasıyla sonuçlanan kriz ile ilgili bir duyuru yapan FIFA: “Brezilya-Arjantin maçında yaşanan ve milyonlarca taraftarın en önemli futbol ülkelerinden ikisinin karşılaşacağı maçı izlemesine engel olan olayları kınıyoruz. Maçın ilk hakem raporu elimize ulaştı. Yapılacak inceleme sonrasında kararımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.
AVRUPA BASININDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Tüm dünyanın büyük bir şaşkınlıkla izlediği olaylar Avrupa basınında da büyük yankı buldu. İtalyan basını Brezilya-Arjantin maçının Brezilyalı sağlık yetkililerinin müdahalesiyle ertelenmesini “Sansasyonel olay”, “Kaos” ve “Brezilya’da çılgınca şeyler” başlıklarıyla verdi. Corriere dello Sport gazetesi, “Brezilya’da sansasyonel hadise. Dört oyuncu karantinada kalmadığı için maç durduruldu. Arjantin bırakıp gitti” ve “Kovid kaosu” başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Tuttosport gazetesi de Brezilya-Arjantin maçının durdurulmasını, “Brezilya’da çılgınca şeyler. Polis maçı durdu” başlığıyla verirken, “Dünya çapında bir utanç” ifadesi yer aldı. Haberde maçın bu şekilde durdurulmasının Brezilya için bir “leke” olduğu değerlendirmesi yapıldı.
‘KÜRESEL UTAÇ’
Sadece 6 dakika sonra duran maçın ardından İspanyol basını da büyük tepki gösterdi. İspanyol spor gazetelerinden Marca’da “Tarihin en sıra dışı Brezilya-Arjantin maçı”, As ve Sport’ta “Küresel utanç”, El Mundo Deportivo’da ise “Utanç” ifadeleriyle başlığa çıkarıldı.
İspanyol basını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”2.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da3.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Zelensky’den referandum önerisi
6.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı7.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!8.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü9.Özel'den flaş iddia: Ankara'ya ulaşan İHA Erdoğan'dan talimat gelmediği için vurulamadı10.İktidarın en büyük gururuydu!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







