Olcayto: Gazetecilik 8-10 yıldır büyük bir baskı altında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 4 2015
TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Gazetecilik neredeyse 8-10 yıldır büyük bir baskı altında" dedi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Gazetecilik neredeyse 8-10 yıldır büyük bir baskı altında. Hem sansür, hem oto sansür, onun dışında düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller gazeteciliğin yapılmasını güçleştiren faktörler." dedi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung(KAS) ile ortaklaşa düzenlediği 'Yerel Medya Projesi' çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 77’ncisi Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu ile çevre il ile ilçelerden çok sayıda gazetecinin katılımıyla başladı.
Sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in üstlendiği Yerel Gazetecilik ve Meslek İçi Eğitim Semineri'nin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye’de, hem sosyal açıdan, hem de göçlerin getirdiği sıkıntılar dolayısıyla zor koşullar yaşandığına dikkat çekip, "Nereye baksanız; ölümler, yaralanmalar, göç eden insanların perişan hallerini görüyorsunuz. Son günlerde sosyal medyada bir çocuğun fotoğrafı var. Fotoğrafın yayınlanmasının etik olup olmadığı soruluyor. Yayınlanmaması gerekiyor; ama o fotoğraf söylenebilecek pek çok şeyi söylüyor. O nedenle yayınlanmasını normal görmek gerekiyor. Gazetecilik neredeyse 8-10 yıldır büyük bir baskı altında. Hem sansür, hem oto sansür, onun dışında düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller gazeteciliğin yapılmasını güçleştiren faktörler. Bu faktörlere eklenecek başka şeyler de var. Bizden kaynaklanan şeyler de var.” şeklinde konuştu.
Toplantıda, dayanışmanın önemine de vurgu yapıldı. Yerel basını güçlenmesinin demokrasinin güçlenmesini sağladığı noktasında birleşildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, yerel basının önemine değinerek, “Yerel basının bu gelişmesini sevinçle karşılıyoruz. Bu toplumun da gelişmesi demekti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


