Öldürülen 12 PKK'lıya evi kiralayan şahıs tutuklandı


Van'da 1 polisin şehit olduğu ve 12 PKK'lının ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, PKK'lılara havuzlu dubleks evi kiraya verdiği belirlenen 1 kişi tutuklandı.

Van'ın merkez ilçelerinden Edremit'te, dört gün önce sabahın erken saatlerinde havuzlu dubleks bir evde, terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemişti. Operasyonda, Başkale Gücü olarak bilinen 12 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmiş, Özel Harekat polisi Önder Ertaş şehit olmuş, 2 polis de hafif yaralanmıştı.

Operasyon sonrası Van Cumuhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önemli ipuçları elde edilirken, ev sahibinin tespiti için de çalışmalar derinleştirildi. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda, asıl sahipleri il dışında yaşayan evi PKK üyelerine kiraya verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan C.A. isimli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki sorgusu sonrası mahkemeye sevk edilen C.A., 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Öldürülen 12 PKK'lıya evi kiralayan şahıs tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER