Öldürülen genç kızın annesinden mahkemeye duygulandıran mektup

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, Duygu Şen'i vahşice öldüren İ.B.'nin yargılanmasına başlandı.

Öldürülen genç kızın annesinden mahkemeye duygulandıran mektup

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, eşinin akrabası 28 yaşındaki Duygu Şen'i boğazından bıçaklayarak öldürmek suçlamasıyla tutuklanıp, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen İ.B.'nin yargılanmasına başlandı. Psikolojisinin rahatsızlığı olduğunu bu nedenle ilk duruşmada savunma yapamayacağını belirten İ.B., "Bir sonraki duruşmada her şeyi tüm gerçekliğiyle anlatacağım" dedi. Ölen Duygu Şen'in annesi Müjgan Kırtaş'ın mahkemede okunan mektubu duruşmayı izleyenleri ağlattı. 

Çamdibi Semti 5126 Sokak'taki binanın ikinci katında oturan ve bir firmanın elektrik bölümünde çalışan Efe Şen, geçen 4 Ocak'ta sabah saatlerinde işe gitti. Ailesiyle aynı binada oturan Efe Şen, öğleden sonra, olaydan 4 ay önce evlendiği eşi Duygu Şen'i cep telefonundan aradı. Eşinin telefonuna cevap vermemesi üzerine açılan dairede Duygu Şen boğazından bıçaklanıp öldürülmüş halde bulundu.

KATİL ZANLISI OLAY YERİNDEYMİŞ

Genç kadının yakın çevresini mercek altına alan polis, bir gece önce yemeğe gelen Duygu Şen'in çocukluk arkadaşlarını sorguladı. Şeh'in kuzeni öğretmen Ö.B.'nin kocası 26 yaşındaki İ.B. poliste çelişkili ifadeler verdi. Çapraz sorguya alınan İ.B., Duygu Şen'i öldürdüğünü itiraf etti.

İŞSİZ KALDIĞINI EŞİNDEN SAKLAMIŞ

İ.B.'nin işsiz kaldığını eşinden gizleyip, her gün işe diye evden çıktığı, aldığı borçlarlarla hayatını devam ettirdiği anlaşıldı. İ.B.'nin, bir gece önce misafirlikte oldukları Duygu Şen'in evine gidip borç istediği belirtildi. Duygu Şen'in İ.B.'nin öğretmen eşini telefonla aramak isteyince paniğe kapılıp mutfak bıçağıyla üç kez boğazından bıçakladığı artaya çıktı. Daha sonra eşi ve diğer arkadaşlarıyla olay yerine gidip büyük üzüntü yaşıyormuş gibi davranan İ.B., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

DURUŞMA ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Şen'in yakınlarıyla duruşma öncesinde adliye hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. “Asla yalnız yürümeyeceksin" ve “Kadın cinayetlerini durduracağız" diye slogan atan grup adına basın açıklamasını platform yetkilisi Sanem Deniz Kural yaptı. Öldürülen Duygu Şen için adalet sağlanıncaya kadar davanın takipçi olacaklarını dile getirdi

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Olaydan sonra gözaltına alınıp tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan katil zanlısı İ.B. bugün ilk kez 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı, Duygu Şen'in kardeşi Abdi Ferhat Kırtaş, eşi Efe Şen, ailenin avukatı Deniz Uluköse Ceylan, Şen'in yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve sanığın avukatı Nuray Yumuşaker katıldı.

CÜZDANINDAKİ 3 LİRAYI BİLE ALMIŞ

Mahkeme Başkanı, iddianameyi okudu. İddianamede, sanığın evde para istedikten sonra, eşini arayacağını söyleyen Duygu Şen'i engellemek için önce boğazını sıktığı, ardından da bıçağı boğazına sapladığı ilk denemede başarılı olamadığı, ikinci denemesinde bıçağı sapladığı, bu sırada üzerine kan sıçramaması için yastıkla önlem aldığı, genç kadının ölmesinin ardından da cüzdanındaki 3 lirayı, altın kolyesi, yüzüğü, 3 künyesi ve evdeki bir miktar parayı aldıktan sonra kaçtığı ifade edildi. 

SAVUNMASINI YAPMADI

Sanık İ.B., psikolojisinin bozuk olduğunu bu nedenle ifade veremeyeceğini belirtip, “Bir sonraki duruşmada her şeyi tüm gerçekliğiyle anlatacağım. 2014 yılında İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüm" dedi. Sanığın avukatı Nuray Yumuşaker, “Müvekkilim cezaevinde öfke kontrolü, depresyon ve intihar eğilimi nedeniyle tedavi görüyor. Tedavi için Manisa'ya gönderilmiştir. Daha önceki yaşamında öfke kontrolü yoktu. Davranışlarını yönlendirme yeteneğinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkini talep ediyorum. Savunmasını verdikten sonra biz de yazılı olarak savunmamızı yapacağız" diye konuştu. 

ANNEDEN DUYGULANDIRAN MEKTUP

Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan Duygu Şen'in annesi Müjgan Kırtaş avukatı aracılığıyla, Mahkeme Başkanı'na yazdığı mektubu iletti. Acılı anne mektubunda, "Ben Duygu Kırtaş Şen'in annesiyim. Bu olay bizi yıktı. Ben böyle acı görmedim. Akşam yemeğini yedi, sabah öldürdü. Bu insan değil hayvan da değil. Yılanın bile kuyruğuna bassan ısırır, ama bunun kuyruğu da yok ki basılsın. Böyle insan gibi görünen kişilerin evladımı öldürmesine tahammül edemiyorum. Benim çocuğum bunu hak etmedi. Benim her günüm sabah Duygu'yla başlıyor gece yatıncaya kadar onunla devam ediyor. Bizim üzüntümüzü anlatamam. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bu insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Duyguyla ne alıp veremediği varmış benim yerime sorar mısınız? Duygu'dan ne istemiş? Para vermeyince biri öldürülür mü?" ifadelerine yer verdi. 

Mektubun okunduğu sırada salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. Ailenin avukatı Deniz Uluköse Ceylan, “Üzerine kan sıçramasın diye yastığı siper edecek kadar soğukkanlı olan ve daha sonra müvekkilime, 'Başınız sağ olsun inşallah katil bulunur' diyen birinin 'Öfke kontrolü problemim var' savunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahil olma talebinin reddine, sanığın İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden sanığın tedavi gördüğüne dair belgelerin istenmesine, sanığın cezai ehliyeti konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verip davayı 21 Haziran'a erteledi.
<< Önceki Haber Öldürülen genç kızın annesinden mahkemeye duygulandıran... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER