Ölen yeni evli gencin organları dört hastaya nakledilecek


Çanakkale'de geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki Ramazan Arslan'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. 25 günlük evli olan Arslan'dan alınacak organlar, dört hastaya nakledilecek.

Ramazan Arslan, 11 Kasım 2015 Çarşamba günü Lapseki ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Arslan'ın, 15 Kasım'da beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Ankara ve Bursa'dan gelen özel ekipler tarafından kalbi, karaciğeri ve iki böbreği alındı. Kalbi Ankara Başkent Üniversitesi, Karaciğeri Bursa Özel Acıbadem, iki böbreği ise Uludağ Üniversitesi hastanelerine götürüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Ramazan Arslan'ın beş gün önce hastaneye kaldırıldığını, bütün çabalara rağmen kurtaramadıklarını söyledi. Dr. Ülkü, "Kendisini kaybettik. Ailesi, çok büyük ve önemli bir karar verdi. Ramazan sayesinde dört kişi, sağlıklı yaşama kavuşacak. Ben Ramazan'a rahmet diliyorum. Çok değerli ailesine, bu önemli kararından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlığa yapılmış en büyük bağış, en büyük armağan. İki kişi, diyaliz hastalığından kurtulacak. Ankara'da bir kalp hastası sağlığına kavuşacak. Bir karaciğer hastası, sağlıklı yaşama merhaba diyecek." şeklinde konuştu. Arslan'ın ağabeyi Caner Arslan ise öldüğüne inanamadıklarını belirterek, "Aile olarak bir karar verdik. Bu karara gönülden inandık. Kardeşimizi sadece bu şekilde yaşatabileceğimize inandık ve bu kararı alarak, kardeşimi bu şekilde yaşatacağız." dedi. Babası İlhan Arslan da başta organ bağışına karşı olduğunu belirterek, "Ben bu kararı oğlum sayesinde aldım. Eğer oğlum ikna etmeseydi, bu kararı alamazdım. Bu kararda eşimin de, oğlumun da katkısı var. Ben kendi kendime bu kararı veremezdim. Başta bu kararı kabul etmemiştim. Dedim, kesinlikle olmaz. Devreye oğlum, gelinim ve eşim girince dediler, çok can kurulacak. Biz de razı olduk." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ölen yeni evli gencin organları dört hastaya nakledilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER