Ölü sayısı 42'ye yükseldi

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölü sayısının 42'ye yükseldiği, 238 kişinin de yaralandığı açıklandı

Ölü sayısı 42'ye yükseldi

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 42 kişi hayatını kaybetti, 238 kişi yaralandı. 

Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ, BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLİYOR

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu.
Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla bir gün süreyle milli yas ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bugün, bayrakların yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Öte yandan KKTC de 1 günlük milli yas ilan ettiğini açıkladı.

21 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 3'ü terörist 39 kişinin kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.
Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Saldırıda yaralanan Merve Yiğit, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Havaalanında yiyecek-içecek firmasında çalışan Yiğit, 4 gün önce istifasını vermiş, ay sonunda da işten ayrılacaktı. Merve Yiğit'in ölüm haberinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı da 42'ye yükseldi.

13 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU , 3 TAKSİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Hayatın kaybeden 9 yer hizmetleri (TGS) görevlisinin adları ise şöyle; Mehmet Çizmecioğlu, Adem Kurt, Muhammet Eymen Demirci, Yusuf Teyfik Haznedaroğlu, Gülşen Bahadır, Çağlayan Çöl, Ercan Sebat, Abdülhekim Buğda, Mahmut Mert.
Hayatını kaybeden Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı taksi şoförlerinin adları ise şunlar: Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Ali Zülfikar Yorulmaz.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör saldırısıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 3 teröristin vücut bütünlüğünün bozulduğu, kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü ve yabancı uyruklu olduğu bilgisi edinildi. Bununla birlikte emniyet güçleri havalimanındaki güvenlik kayıtlarını geriye doğru incelemeye aldı.

<< Önceki Haber Ölü sayısı 42'ye yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER