'Ölü sayısı, açıklanandan çok daha fazla!'

Kayseri Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Çin’in Ramazan ayının başından itibaren Uygur Türklerine yönelik yaptığı katliamın boyutunun çok büyük olduğunu söyledi.

'Ölü sayısı, açıklanandan çok daha fazla!'

Uygurtürk, bölgeyle iletişimin Çin tarafından kesildiğini ifade ederek, ölenlerin sayısının 18-28 olmadığını binlerce kişi olduğunu ileri sürdü. 

Çin polisinin Kaşgar bölgesinde Uygurlulara yönelik yaptığı işkencelerin çok büyük boyutta olduğunu söyleyen Uygurtürk, dünya basınında katliamla ilgili görüntüler yer almaması için bölgeyle iletişimin kesildiğini açıkladı.

Dünyanın bu duruma sessiz kalmasına tepki gösteren Uygurtürk, şu açıklamayı yaptı:

Doğu Türkistan’da 1949 yılından beri Çin’in katliamları sürüyor. Özellikle Ramazan ayında bu büyük seviyelere çıktı. Kaşgar’da diğer şehirlerde katliamlar yapılıyor. Biz büyük endişe içindeyiz. Katliam sonrasında ölen Uygur Türkü sayısının 18-28 olduğu ifade ediliyor ama bu rakamların yüzlerce binlerce olduğunu duyduk. Oradan aldığımız bilgiler bu yönde. Çin, bu insanları terörist olarak gösteriyor. Oysa dinini, inançlarını yerine getirmek, yaşamak isteyen bu insanlar nasıl terörist olur? Namaz kılmak, oruç tutmak camiye gitmek isteyenleri engellerseniz bu insanlar nasıl terörist olabilir?"

CİHAN
<< Önceki Haber 'Ölü sayısı, açıklanandan çok daha fazla!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER