Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, İsrail'le kesin bir anlaşma yapılmadığını bir taslak üzerinde çalışıldığını belirterek, "Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur."dedi.

Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar

Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrasında gündemdeki konuları değerlendirdi. Türkiye ile İsrail arasında kesin bir anlaşma sağlanmadığına işaret eden Çelik, “Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin Musul'daki asker sayısını artıracağı ya da azaltacağı yönündeki tartışmalara yönelik Çelik,  şunları söyledi: "Mesele Türkiye oradan asker çekiyor mu ya da asker artırıyor mu gibisinden ele alınacak bir mesele değildir. Türkiye hiçbir şekilde oraya Kuzey Irak'taki hükümetin rahatsız olacağı şekilde bir konuşlanma yapmamaktadır. Her türlü yanlış anlaşılma ve her türlü diyalog sorunu Irak'taki hükümetle ve diğer unsurlarla görüşerek çözme konusunda Türkiye tam bir iradeye sahiptir. Herhangi bir sorun çıktığında diyalog kanalları sonuna kadar açıktır."  

Çelik, HDP'lilerin terör örgütü tarafından bazı yerleşim yerlerinde açılan hendekleri savunmasını eleştirerek, “Camilerin yakılmasını savunması kuşkusuz kabul edilemez. Özgürlükçü bir siyaset peşinde koşanların, hendek peşinde koşan bir siyasete dönüşmesi herkesin gözü önünde olmaktadır.  Şuanda yürütülen mücadele vatandaşlarımızın demokratik kazanımlarını koruyan bir mücadeledir”dedi. 
<< Önceki Haber Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER