Ömer Halisdemir ve Semih Terzi susturuldu

15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili dava bugün görülmeye başlandı. Topçu Binbaşı Fatih Şahin, general Semih Terzi ve Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz'u karartmak için susturulduğunu söyledi.

SHABER3.COM

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada iddianamenin okunmasının ardından, sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. 

15 Temmuz gecesi darbeci Semih Terzi'yle birlikte Ankara'ya gelen piyade üstçavuş Ali Güreli, “Basın gerçekleri yazmıyor. Özel Kuvvetler özellikle son yıllarda siyasetle iç içeydi. Kurs törenine MİT Müsteşarı katılıyor, bakanlar, Başbakan geliyordu" dedi.

SEMİH TERZİ KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK ÖLDÜ

Sanıklardan Erhan Almaz ise Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu'nun bir sorusunu cevaplandırırken “Artık herkes silahlı kuvvetleri sorgulayacak. Kimsenin kimseye güveni kalmadı” ifadelerini kullandı. Almaz, Semih Terzi'nin vurulmasını anlatırken, “Canlıydı. İnim inim inliyordu. Kelime-i şahadet getirerek gitti” dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI DAHİL HERKESİN..."

Duruşmada Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'in avukatı Aykanat Kaçmaz, sanıkların Halisdemir'in vurulma anına dair hiçbir şey anlatmadığını belirtince de, sanıklardan Erhan Almaz şunları söyledi:

"Ömer Başçavuş'un elinde uzun namlulu silah olsa, uzaktan vursa her şey çok güzel olurdu. Metin Yarar'a etiketlemek istiyorum burada. Onun öldürülme anına canlandırma yaptı ama doğru değildi. Ömer Halisdemir, Semih Terzi karşılayanlar arasına karışıp vurdu. Zekai Paşa o gece şöyle dese, herkesi bilgilendirse, veya tabur komutanlarına birebir talimat verse, Ömer Başçavuş'a vur emrini vermeseydi, Semih Terzi laylaylom gelip karargaha çıkıp, koltuğa oturacaktı. Zekai Paşa'dan da emir gelince Ümit Bak'a ne yaptıysak onu yapardık."

Almaz'ın sözleri üzerine Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu "Şöyle olsaydı, böyle olsaydıyı bırakalım. Ortada bir olay var" dedi.

"BENİ AKSAKALLI SEÇTİ, KUMPAS OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİM"

Semih Terzi'ye en yakın isimlerden olduğu belirtilen Topçu Binbaşı Fatih Şahin savunmasına başladı. Semih Terzi tarafından seçildiği iddiasını reddeden, kendisinin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın seçimi ile Tabur Komutanı olduğunu vurgulayan Şahin şunları anlattı:

"Haziran'da 4 ay sürecek Amanoslar operasyonu ile İskenderun'a gönderildik. 1.5 ay geçmeden Zekai Aksakallı'nın yazılı emriyle Diyarbakır'a gönderildik. Bu görevlendirmenin bir kumpas olacağını düşünmedim. Tıpkı Semih Terzi'nin 15 Temmuz'daki emrinden şüphelendiğim gibi." 

Şahin, kendilerine gerekli uyarıları yapmayan ve zamanında gerekli tedbirleri almayan sıralı amirlerinin sorumlu olduğunu soyledi.



Fatih Şahin Diyarbakır'dan Ankara'ya gelirken Semih Terzi'nin uçakta kendisine, "Silahlı Kuvvetler yönetime el koymuş. Bu eylemi yapanlar indiğimizde bize müdahale edebilir. Hazırlıklı olun, gerekli tedbirleri alın" dediğini öne sürdü.

SÖZDE GÜVENLİK UZMANLARI YALANLARLA ŞEHİTLER ÜZERİNDEN PARA KAZANIYOR

Şahin şöyle devam etti:

"Kendini güvenlik uzmanı olarak tanıtıp, TV TV dolaşan ve şehitler üzerinden para kazanmaktan başka amacı olmayanların anlatımları yalan ve hayal ürünüdür. Halkımıza niye bu kadar yalan söylendiğini, medyanın niye doğruları söylemediğini, şehit Ömer Halisdemir'e 30 kurşun sıkılmadığı halde 30 kurşun denilmesini anlayamıyorum. Olay baskın tarzında, ansızın, hiçbir uyarı olmadan gerçekleşti. Nefsi müdafa, meşru müdafa olduğu açıktır. Gorüntüler izlensin, izlendiğinde Semih Terzi'yi vuranın üzerimize yoğun ateş ettiği görülecektir. 

DOĞRUDAN ÖLÜM EMRİ VERMEK NE KADAR HUKUKİ?

"Olay yerinde dahi bulunmayan bir komutan tarafından öldür emri verilmesi ne kadar hukukidir? Doğrudan böyle bir emir verilemez, silah kullanmanın safhaları vardır, dur demeden, uyarılmadan silah kullanılamaz. Bu emir olmasa ne generalimiz, ne Ömer Halisdemir vurulmazdı. İstemezdim, çok üzgünüm. Hakkımda yargısız infaz yapılmıştır."?

İMKAN OLDUĞU HALDE SEMİH TERZİ'NİN ANKARA'YA GELMESİ ENGELLENMEDİ

Fatih Şahin savunmasının devamında, "Bana hain diyenlerin ispata davet ediyorum. Verdikleri kanunsuz emirleri örtmek için birileri tarafından hain ilan edildim" deyince mahkeme başkanı, "Kimi kastettiniz bu iddianameyi savcılık hazırladı" diye sordu. Sonrasında Fatih Şahin ve mahkeme başkanı arasında şu diyaloglar yaşandı:

Fatih Şahin: Bana kim hain dediyse onu kastettim başkan.

Başkan: Daha açık konuşmayacaksın anlaşılan.

SEMİH TERZİ VE ÖMER HALİSDEMİR SUSTURULDU

Fatih Şahin: Semih Terzi'nin neden susturulmak istendiğini anlayamıyorum. Tanıklar ortadan kaldırıldı.

Başkan: Gizemli konuşmaya başladın. Kaybolan tanık kim. Açık konuş. Yani Ömer Halisdemir ve Semih Terzi'yi kastediyorsun herhalde.



AKSAKALLI ÖMER HALİSDEMİR'İ VURANIN SIRTINI SIVAZLADI!

Fatih Şahin: Evet. Yaralı Ömer Halisdemir'i vuranın Zekai Aksallı tarafından sırtının sıvazlanması, 15 gün yargıya teslim edilmemesinin sorgulanmasını istiyorum. İki buçuk saat geçmiş Zekai Aksakallı beni neden arayıp da Semih Terzi'nin engellenmesi talimatını vermedi. Hava sahası kapalı demişsiniz buna rağmen uçaklar kalkmış. Onun emri dışında kuş bile uçurulamaz.

Başkan: Nereye gelmek istiyorsun.

Fatih Şahin: İmkan olduğu halde Semih Terzi'nin Ankara'ya gelmesi engellenmemiştir.

Savcının Ömer Halisdemir'e kaç el ateş ettiğini sorması üzerine Fatih Şahin, "Ömer Halisdemir'e ateş ettiğimi bilmiyorum. Bize önden ateş ettiğini görmedim. Yan taraftan ağaçlar arasından bize ateş açıldı" cevabını verdi. Faith Şahin savunmasının ardından avukatı Çiğdem Koç söz aldı. Çiğdem Koç şöyle konuştu:

ZEKAİ AKSAKALLI NEDEN MÜVEKKİLİMİ HULUSİ AKAR'A EMİR SUBAYI YAPMAK İSTEDİ?

"Zekai Aksakallı emir subayını arayıp bir generali öldürme emri veriyor. Ömer Halisdemir komutanına emrine uydu diyoruz ve kahraman olarak anıyoruz. Buradakiler 'operasyona gidiyoruz' diyen komutanının emrini sorgulamadı diye suçlanıyor. Biz şu ana kadar Semih Terzi'nin darbeci, F..'cü olduğuna dair bir kanıt göremedik bunu bilmiyoruz. Benim müvekkilim F...'cü ise Zekai Aksakallı 5 ay sonra Genelkurmay Başkanı olacak Hulusi Akar'a onu neden emir subayı yapmak istemiş. Müvekkilim ise neden 'ben operasyoncuyum bu işleri yapamam' demiştir. Zekai Aksakallı buraya gelirse bunları da soracağız. Kahramanlar ve vatan hainlerinin yer değiştirdiği öyle saçma sapan bir döneme girdik ki bunlar terörle mücadeleden geliyor. 10 dakika içerisinde hain ilan edildiler. Ömer Halisdemir'in vücudundan çıkarılan kurşunların kimin silahından çıktığını Halisdemir'in kimin kurşunlarıyla öldüğünü dahi bilmiyoruz şu anda."

Bu savunmaların ardında duruşma saat 19.30'da sona erdi. Davaya yarın devam edilecek.
<< Önceki Haber Ömer Halisdemir ve Semih Terzi susturuldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER