Önce 4 hayvanları telef oldu sonra aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti


Adana'nın Tufanbeyli İlçesinden son bir haftada aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Ölen ailenin 4 büyükbaş hayvanı ise 10 gün önce telef oldu. Bu durum köylüyü endişeye sevk etti.

Alınan bilgiye göre, Tufanbeyli'nin Çukurkışla Köyü Kirec Mahallesi'nde 10 gün önce Özmen ailesinin 4 büyükbaş hayvanı telef oldu. 2 Temmuz 2015 günü 58 yaşındaki Güfiye Özmen öldü. 56 yaşındaki Selahattin Özmen ve 52 yaştaki eşi Mine Özmen ise tedavi gördükleri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yeşim Taşova, Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen'nin 2 Temmuz günü Acil Servis'ten giriş yaptığını ve Enfeksiyon Ünitesi'ne yatırıldığını kaydetti. Selahattin Özmen'de 'ishal, yüksek ateş ve genel durum bozukluğu' ve Mine Özmen'de ise 'bulantı ve yüksek ateş' şikayetlerinin belirlendiğini dile getiren Taşova, "Yapılan ilk tetkiklerde karaciğerde ve böbrekte fonksiyon bozuklukları ve kanamaya eğilim ve pıhtılaşamama konusunda sıkıntıları vardı. Kan değerlerinde pıhtılaşmaya yol açan kan pulcuklarında belirgin bir düşme vardı. İlk planda bu vakaları acilden girdiği andan itibaren bizim yöremizde zaman zaman görülen hayvansal bir bakteri olan leptoskiroz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Hemolitik Üremik Sendromu (HÜS) olabilir mi soru işaretiyle servisimize aldık ve izole ettik. Tedaviler ve tetkikler bu yönde başladı. Ancak tetkikler daha sonuçlanmadan önce bayan sonra beyefendiyi yoğun bakıma aldık. Maalesef sırasıyla bugün kendilerini ağır şok tablosu, çoklu organ yetmezliği ve kanama bozukluklarıyla kaybettik." dedi.

Yaklaşık 10 gün öncesinde besledikleri büyükbaş hayvanların ishal, kanlı ishal gibi belirtilerle telef olması gibi bir öykü önlerinde bulunduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Yeşim Taşova, "Böyle bir öykü olunca enfeksiyon hastalıkları olarak acaba bu hayvanlardan geçen bir durum mudur? diye şüphelerimiz devam ediyor. Gerekli bilgileri Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne verdik. Tarım Müdürlüğü ile de sürekli temas halindeyiz. Onlarda hayvanlar açısından inceliyorlar. Ancak hâlihazırda elimizde pozitif, bütün bunu açıklayabilecek bir sonuç yok. Tetkikler Halk Sağlığı laboratuvarında devam ediyor. Bizde çok merak ediyoruz. Gerekli açıklamaları yapacaklardır. Gerekli tedbirleri aldık. Adli Tıp'ta otopsi sonucu daha ayrıntılı bilgi alınabilir." açıklamasını yaptı.

Çukurkışla Köyü Muhtarı Mustafa Karatopak ise köyde karantina uygulanacak bir durumun olmadığını bildirdi. İlk vefat eden Gülfiye Özmen'nin kalp krizi geçirdiğini ileri süren Karatopak, "Bu aile hayvancılık yapmıyor. Aile Kozan'da kalıyor. Köye 20 gün önce geldi. Çok üzgünüz." diye konuştu.

KÖYLÜLER TAHLİL İÇİN SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURDU

Köyde diğer vatandaşların da kuşku üzerine tahlil için sağlık kuruluşlarına başvurduğunu ancak şimdiye kadar olumsuz bir duruma rastlanılmadığını kaydeden Karatopak, "Büyükbaş hayvanları yaklaşık 25 gün önce telef oldu. Veterinerlerin dediğine göre hayvanlar bakımsız kalınca ender görülen bir hastalığa kapılmışlar. Hayvanları kireçleyerek gömdük. Asıl hayvan sahipleri de kanserden Kayseri'de yatıyor. Veterinerle birlikte köyde başkaları da hayvanlara iğne yapılırken yardım etmiş. Karı, koca öldü; ama kadın belki hayvanlara hiç elini vermemiştir. Çünkü hayvanlar kardeşinin; kendilerinin değil." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Önce 4 hayvanları telef oldu sonra aynı aileden 3 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER