Önce merdivenden sonra işten attılar

Kayyım, Zaman gazetesine yapılan baskında emniyet amirinin “Atın lan şunu aşağı!” diyerek dışarı attırdığı Yakup Şimşek’in işine son verdi.

Önce merdivenden sonra işten attılar

Zaman gazetesine hukuksuz bir şekilde atanan kayyım heyeti, izinde olan personeli, “İyi niyet ve ahlak kurallarıyla bağdaşmayan fiillerde bulunmak” gerekçesiyle işten çıkardı.



‘KOMİK BİR DURUM'

İşten atılanlar arasında gazeteye yapılan baskında bir emniyet amirinin, polislere, “Atın lan şunu aşağı!” talimatı vererek dışarı attırdığı Yakup Şimşek de bulunuyor. Kayyım atandıktan sonra izne ayrılan Şimşek'e noter aracılığıyla yapılan bildirimde, “İşverenin güvenini kötüye kullanmanız, iyi niyet ve ahlak kurallarıyla bağdaşmayan fiillerde bulunmanız nedeniyle iş sözleşmeniz sona erdirilmiştir” denildi.

Mahkemeye başvuracağını belirten Şimşek, “Kayyım atandıktan sonra yıllık izne ayrıldım. Ancak bana ahlak kurallarına uymadığım, işverenin güvenini kötüye kullandığım ithamı yöneltildi. Buna ne diyeceğimi bilemiyorum, öyle komik bir durum” dedi.


KIZININ ÖNÜNDE DARP EDİLDİ

Zaman gazetesine yapılan polis baskınında bütün katlardaki çalışan personeli zorla aşağıya indiren polis, kızını almak isteyen Yakup Şimşek'i darp etmişti. Şimşek'i çocuklarının yanında darp edenlere, emniyet amiri, “Atın lan şunu aşağı” diye bağırmıştı.

özgür düşünce
<< Önceki Haber Önce merdivenden sonra işten attılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER