Önce uyarı geldi, sonra çatışmaya dönüştü!

PKK’nın bu sabah İran ve Irak sınırı Keleşin bölgesinde İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) Peşmergelerine saldırdığı belirtildi. Saldırıda 2 Peşmerge hayatını kaybetti.

Önce uyarı geldi, sonra çatışmaya dönüştü!

Rûdaw internet sitesi, PKK'nın, İran ve Irak sınırı arasında bulunan Hinele ve Keleşin köylerinde kuşatılmış KDP-İ Peşmergelerine saldırı düzenlediğini aktardı.

Rûdaw'a konuşan KDP-İ Erbil temsilcisi Muhammed Salih, PKK'nın bu sabah saat 9.00 sıralarında peşmergelere yönelik saldırı başlattığını söyledi. Yetkili, PKK'nın Seker, Hinele ve Keleşin bölgelerinde saldırıya geçtiğini belirterek, "Yaşamak istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık." dedi.

15 gündür Keleşin bölgesinde konuşlanan ve karargâh inşa etmek isteyen KDP-İ birliği ile PKK arasında sorunlar yaşanıyor. PKK, ısrarla KDP-İ birliğinin bölgeyi boşaltmasını istiyor; birlik ise çekilmeyi reddediyor.

PKK'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KCK: GERGİNLİK BÜYÜMESİN

Bas News internet haber sitesi’ne konuyla ilgili konuşan KCK Dışilişkiler Sözcüsü Demhat Egid ise, bir grup İKDP Peşmergesi’nin Kelaşin bölgesinde kaçakçıların geçiş yaptığı noktaya üstlenmek istediğini ve sorunun bu nedenle çıktığını söyledi. Bu bölgenin yıllardan bu yana kendi denetimlerinde olduğunu, buraya yerleşmek isteyen Peşmergelerden geri gitmelerinin istendiğini belirten Egid, "Gerginliğin büyümesinden yana değiliz. Sorun çözülemeyecek yada büyüyecek bir sorun değil. Sorunun çözülmesi için de, İKDP yetkilileri ile görüşüyoruz" dedi.

GERGİNLİK İRAN’I ALARMA GEÇİRDİ


Sınırda PKK ve İKDP arasındaki gerginlik üzerine, İran’ın ise Şino kentine asker yığdığı ve eski karakollarını güçlendirdiği öne sürüldü. Irak’taki Kürt bölgesi sınırlarına askeri yığınak yapan İran Ordusu’nun sınırda alarm durumuna geçtiği kaydedildi. İran ordusu tarafından son 1 haftada belirli aralıklarla PKK’nın yönetim kademesinin bulunduğu Kandil Dağı uzun menzilli top atışlarıyla bombalanmıştı.
<< Önceki Haber Önce uyarı geldi, sonra çatışmaya dönüştü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER