Umarım tahliyem diğer davalar için yol açıcı olur

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının akabinde Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi. Önder cezaevi önünde, "Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım. Fakat bir yanımız hep içeride." dedi.

AKP önünde annelere gözaltı: Ben çocuğumu istiyorum

Yaklaşık 10 aydır cezaevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi. 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dün hakkında "hak ihlali" kararı verdiği Önder, Kocaeli'ndeki Kandıra F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA NİTELİKLİ BİR ADIM ATILIRSA...

Önder, cezaevinden tahliye olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım. Fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekûn demokratikleşme, barış yolunda nitelikli bir adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz." dedi.

ÖNDER: UMARIM DİĞER YARGILAMALAR İÇİN DE YOL AÇICI OLUR

Anayasa Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle almış olmasını "çok değerli bulduğunu" söyleyen Önder, "Umarım bu diğer yargılamalar için de yol açıcı olur. Neticede sözümüzü söylemişiz. Her zaman da söyledik. Hiçbir şey bu sözü söylememizden alıkoyamaz. Ne dediysek barış için dedik. Barış ve demokrasi için de söylemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tahliye sonrası HDP'nin resmi Twitter hesabından Sırrı Süreyya Önder ve kızı Ceren Önder'in fotoğrafı paylaşıldı.

6 ARALIK 2018'DA CEZAEVİNE TESLİM OLMUŞTU

İstanbul'da 2013 yılındaki Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle yargılanan ve 2018 yılı eylül ayında "terör propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Önder, 6 Aralık 2018'de Kandıra Kapalı Cezaevi'ne giderek teslim olmuştu.

Ancak Anayasa Mahkemesi dün Önder'le ilgili davada verdiği kararda, sanığın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti. 

AYM'nin ihlal kararı üzerine İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi de Önder'in tahliyesine hükmetmişti.
<< Önceki Haber Umarım tahliyem diğer davalar için yol açıcı olur Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER