Önemli iddia: ABD, İncirlik Üssü'nü boşaltıp Girit'e taşıyacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 28 2020
Paylaş
X Post
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunanistan'a birtakım temaslarda bulunmak üzere gitti. Pompeo, bugün yapacağı Girit’teki Souda Körfezi ziyareti, The Times gazetesi tarafından "ABD’nin bölgedeki askeri varlığını artırmak için İncirlik Üssü’nü taşıma planlarının parçası" olarak nitelendirildi.
The Times gazetesi Atina muhabiri Anthee Carassava'nın hazırladığı haberde, Pompeo'nun Yunanistan ziyaretinde ABD'nin Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını artırma çalışmalarının bir parçası olarak İncirlik Üssü'nü Girit Adası'na taşıma üzerine görüşmeler yapacağı belirtildi.
Haberde, “Bu ziyaret, Washington’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın batı karşıtı söylemlerine ve Türkiye’nin geçen yıl Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasının ardından sabrının azaldığını gösteriyor” ifadesini kullanıldı. İncirlik Üssü’nün Soğuk Savaş döneminde kurulduğunu ve ABD’nin Orta Doğu’daki menfaatleri için çok stratejik olduğuna dikkat çekilirken, “Son dönemde Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı düzenlenen hava saldırılarının kalkış noktası olarak kullanılmıştı.
Pompeo’nun bugün ziyaret edeceği Girit’teki Souda Körfezi’nin ABD senatosunda iyi bir alternatif olarak görüldüğünü yazan gazete, “Bu ziyaret Pompeo’nun iki hafta içerisindeki ikinci ziyareti” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinden Milyarlık Hisse Vurgunu Mu?2.AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya Sert İstifa Çağrısı3.Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Lira Olacak?4.Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon ve 42 Kişinin Malvarlığı Donduruldu!5.Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında F-4 Şüphesi: Radar Kayıtları, İz Türbülansı ve Yanıtsız Kalan Sorular
6.Cumhur İttifakı’ndan Fon Skandalı Çıkışı: MHP’li İsmet Büyükataman’dan Sinyal Gibi Açıklama!7.Erdoğan’dan Fon Kararı: Sistemde 1 Milyon Kadar Olan Rakamlar Ödenecek!8."Gözaltındayken İstifa Etsin Diye Baskı Yaptılar": CHP'li Belediye Başkan Yardımcısından Zehir Zemberek Açıklamalar9.Veli Ağbaba Yoğunbakıma kaldırıldı10.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere

HARUN TOKAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Say...

AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'd...

Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Li...

Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon...

Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında...







