Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi bölgedeki illere de hizmet verecek

Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi bölgedeki illere de hizmet verecek

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nde hastalara hizmet verilmeye başlandı. Gerek büyüklüğü, gerekse donanımı bakımından Türkiye'nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi olan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nde sadece Kayseri'den değil, çevre iller ve uzak illerden gelen hastalara en modern sağlık hizmeti sunulmakta.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, yaptığı açıklamamada, bulunduğu bölgenin sağlık kampüsü konumundaki hastanelerindeki gelişmelerin hızla devam ettiğini belirtti. Başhekim Doğru, özellikle kanser tedavisi ile kemik iliği nakli ve kök hücre tedavisinde adından sıkça söz ettiren hastanelerinin Kayserili hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Günlük Tedavi Merkezi ile daha da güçlendiğini kaydetti.

Başhekim Doğru, şu ifadeleri kullandı: "Hematoloji ve onkoloji hastalarına 1998 yılından itibaren Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nden hizmet vermekteyiz. Hematoloji ve onkoloji hastalarına günlük ayaktan tedavi hizmetini aynı hastanede sunuyorduk. Fakat hasta sayısının her geçen gün artması ile ünitemiz yetersiz hale gelmişti. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak Hematoloji-Onkoloji Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösterecek büyük ve modern bir ayaktan tedavi merkezi yapılması için proje hazırlattık ve hayırsever arayışına giriştik. Daha önce de üniversitemize büyük katkısı olan hayırsever Özkaya ailesi teklifimizi kabul etti ve en modern şekilde gündüz tedavi merkezini inşa ettirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanelerimize bugüne kadar katkısı olan tüm hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde hastanemiz Türkiye'nin sayılı üniversite hastaneleri arasına girdi."

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Karaca ise Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nin iç donanımıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu ünite 3 katta toplam 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip. Ünitede 70 adet hasta tedavi koltuğu, 10 adet özel oda, 3 adet hastalar için eğitim odası, 1 adet eczane ve son teknoloji ile donatılmış kemoterapi ilaç hazırlama merkezi mevcut. Merkezimizde Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Hematoloji ve Pediatrik Hematoloji-Onkoloji hastaları ilaç hazırlama ve kemoterapi uygulama hizmeti yer almakta. Gerek ünite içerisinde hastalar için, gerekse hasta yakınlarının bekleme alanlarında geçirdikleri süreyi konforlu kılmak amacıyla 16 adet LCD ekranla uydu yayını yapılmakta, merkezi ses ve müzik sistemi bulunmakta.

Güncel olaylardan uzak kalmamaları için günlük gazeteleri temin edilmektedir. Ayrıca hastalar için sosyal faaliyetlerin yürütüleceği alanlar mevcuttur. Ayaktan Tedavi Merkezimizde 1 onkoloji yan dal asistanı uzman doktor, 2 iç hastalıkları asistanı, 3 eğitim hemşiresi, 12 kemoterapi uygulama hemşiresi, 1 diyetisyen, 1 psikolog ve kemoterapi hazırlama ünitesinde 9 adet biyolog görev yapmakta. Kemoterapi hazırlama işlemi, Sağlık Bakanlığı Kemoterapi Hazırlama ve Uygulama Rehberi'ne uygun olarak düzenlenmiş olup, çalışan güvenliği ön planda tutularak dünya standartlarında, FDA onaylı ONB belgesine sahip aparatlarla, temiz oda içerisinde tam otomatik ilaç hazırlama sistemi ile yapılmaktadır. Ayrıca uygulama alanında ortam olumsuzluğunu önleyen çoklu kemoterapi uygulama setleri ve infüzyon pompaları ile hizmet verilmektedir. Kanser tanısı almış tıbbi tedaviye ihtiyaç duyan hastaların, moral ve motivasyonları yükseltilerek tedavi sürecini optimum şartlarda hasta konforunu gözeterek kaliteli ve dünya standartlarında hizmet sunmak önceliğimizdir."
CİHAN
<< Önceki Haber Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi bölgedeki illere de hizmet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER