Onur Kıvrak kaç ay yok?

Trabzonspor kaptanı Onur Kıvrak, ameliyat oldu. Peki ne kadar sahalardan uzak kalacak?

Onur Kıvrak kaç ay yok?

Trabzonspor’un kaptanı ve file bekçisi Onur Recep Kıvrak, bu sabah sağ diz dış menisküsünden operasyon geçirdi. Daha önce sağ ve sol dizlerinde yaşadığı çapraz bağ kopmaları nedeniyle iki kez uzun süreli sahalardan uzak kalan Onur’un, en az 4 hafta sonra oynayacak duruma gelebileceği belirtildi.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof.Dr.Asım Örem, Onur’un bu sabah geçirdiği operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Takım Kaptanımız Onur Kıvrak planlandığı gibi bu sabah özel bir hastanede daha önce hasarlı olan dizinden operasyona alındı. Operasyon Sağlık Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Osman Aynacı, Kulüp Doktorumuz Opr.Dr.Ufuk Şentürk ve Opr.Dr.Çağatay Han Malkoç tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Oyuncumuz 2 hafta içinde özel antrenmanlara başlayacak, 3-4 hafta içinde de takımla çalışmalara katılacaktır. Operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür eder, kaptanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

İki büyük sakatlık geçirdi
Trabzonspor’un file bekçisi Onur Recep Kıvrak, bordo mavili takımın formasını giydiği süre içinde iki kez büyük sakatlık geçirdi. 12 Mart 2011’de Kasımpaşa ile oynanan maçın son dakikalarında sağ diz ön çapraz bağları kopan Onur Kıvrak, ABD’de ameliyat oldu ve yaklaşık 6 ay formasından uzak kaldı. Bu süreçte formayı Tolga Zengin’e kaptıran Onur, 2011-2012 sezonunda sadece 3 maçta forma giyebildi.

Onur Kıvrak, 2 Ekim 2014’te UEFA Avrupa Ligi’nde Legia Varşova ile Trabzon’da oynanan maçın 64’üncü dakikasında sakatlandı. Başarılı oyuncunun bu kez sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu belirlendi. Yine bir operasyon geçiren Onur, 7 ay sonra 8 Mayıs 2015’de antrenmanlara çıkmaya başladı ancak o sezon forma giyemeyen Onur, sakatlandıktan 9.5 ay sonra 16 Temmuz 2015’te UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki Differdange 03 maçıyla formasına kavuşabildi.

Kaynak: Sporcope

<< Önceki Haber Onur Kıvrak kaç ay yok? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER