Operasyon başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
Paylaş
X Post
İdil'de sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonlara başlandı

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde dün gece başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından, ilçedeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bugün operasyonlar başlatıldı. PKK'lıların patlayıcı tuzakladığı barikatlar top atışlarıyla yıkılırken, ilçeye enerji sağlayan trafonun infilak etmesi sonucu ilçe merkezinde elektrikler kesildi. İdil'de PKK'lı grupların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve silahlı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün saat 23.00'den itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde sokağa çıkma yasağı konuldu.
İdil'de asker ve polisin birlikte bu sabah saatlerinde başlattığı operasyonlara yaklaşık 2 bin 500 jandarma özel harekat timi, özel harekatçı 1500 polis katıldı. Operasyonlar hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de yoğunlaştırıldı. Mahallelerde bulunan patlayıcı tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha edilmesine başlandı. İdil'de öğle saatlerinde Turgut Özal Mahallesi Adile Naşit Caddesi üzerinde bulunan ve ilçenin elektriğini sağlayan ana trafolar büyük bir gürültüyle patladıktan sonra ilçede elektrikler kesildi.
İdil ilçe merkezinin yanı sıra Dirsekli Köyü'nde de sokağa çıkma yasağı uygulandı. İlçe merkezinde hendek ve barikatların bulunduğu iki mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve kırsaldaki Cehennem Deresi ile iki mahalle arasında kalan Dirsekli Köyü'nde yasaktan önce 1100 kişinin yaşadığı köyden yaklaşık 500 kişinin ayrıldığı belirtildi.
Birkaç gün önce anaokulu PKK'lılar tarafından saldı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ekrem İmamoğlu’nun ‘diploma’ davası ertelendi: “Sıçan gibi kaçacaklar”2.Bahçeli’nin 'örnek' dediği dizide skandal sahneler: İşkence ve asit kuyuları3.Artan maliyetler mutfakları yaktı: 12 Michelin yıldızlı restoran faaliyetlerini durdurdu4.Ertuğrul Günay’dan infaz uyarısı: Adalet ayrım yaparsa kardeşlik kalmaz5.Zonguldak'ta maden faciası: Göçük altında işçiler var!
6.ABD ile görüşmeler sürerken İran Hürmüz boğazında tatbikata başladı!7.PKK üyelerine özel düzenleme: Diğer mahkumlar kapsam dışı mı kalacak?8.Adliye'de kadın hakimi yaralayan savcının cezası belli oldu!9.‘OnlyFans’ operasyonunda 17 tutuklama10.Marco Rubio ile Macaristan Başbakanı Orban arasında dikkat çeken diyolog!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KEMAL GÜLEN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ekrem İmamoğlu’nun ‘diploma’ davası ertelendi: “Sı...

Bahçeli’nin 'örnek' dediği dizide skandal sahneler...

Artan maliyetler mutfakları yaktı: 12 Michelin yıl...

Ertuğrul Günay’dan infaz uyarısı: Adalet ayrım yap...

Zonguldak'ta maden faciası: Göçük altında işçiler ...







