O mesajlar operasyon hazırlığı mı?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 28 2020
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) önde gelen isimleri, imza attıkları hukuk ihlallerine karşı sessiz kalmayan nadir gazetelerden biri olan Yeni Asya'yı hedef tahtasına koydu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve yardımcısı Şamil Tayyar, Yeni Asya'da 2012 yılında yayımlanmış bir karikatür yeni gibi takdim etti.
SAMANYOLUHABER- Karikatürist İbrahim Özdabak’ın 7 Haziran 2012 tarihli Yeni Asya gazetesinde yayımlanan karikatürü Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticileri tarafından yeni bir karikatür gibi sunulurken, "Savcılara mesaj mı veriliyor?" sorusu akıllara geldi.
Özdabak ve Nevzat Karaağaç tarafından çizilen karikatürde, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın askerler tarafından gözaltına alındığı görülüyor.
“Erdoğan: Alacaksanız beni alın” notunun yer aldığı karikatürün konuşma balonlarında ise “Balyozculara selam söyle” ve “Ayasofya’yı aç da git!” ifadeleri yer alıyor.
AKP'Lİ İSİMLER KARİKATÜR ÜZERİNDEN SAVCILARA TALİMAT MI VERDİ?
AKP’nin tanıtım ve medya başkan yardımcısı Şamil Tayyar söz konusu karikatürü şahsi Twitter hesabından paylaştı.
Tayyar, “Yeni Asya’da yayımlanan sözde karikatür. Fikri namussuzluk. Haysiyet cellatlılığı. Darbe çığırtkanlığı.” diye tepki gösterdi. Tayyar sonrasında, “Eski bir çizim." dese de hukukçuların yine de karikatürü incelediğini belirterek aba altından sopa gösterdi.
ÜNAL'DA MANİDAR MESAJ: YARGI HAREKETE GEÇTİĞİNDE...
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da karikatür provokasyonuna dahil oldu tepki . Ünal, Şamil Tayyar’ın mesajına destek verdi: “Bu tür provokasyonlara karşı yasanın gereği olarak yargı harekete geçtiğinde kimler bu çirkin provokasyonları yapanlar için özgürlük diye yaygara koparıyorsa bu çirkinliğe ortaktır.”
OPERASYON HAZIRLIĞI MI?

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


