Operasyonla gasp et, kayyım ata, TMSF'ye devret!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 21 2016
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, polis kapatılan Cihan Medya Dağıtım A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 6 şirkete atanan kayyumların görevlerine son verilmesine ve kayyumlara ait tüm yetkilerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.
Operasyonla gasp et, kayyım ata, TMSF'ye devret!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sulh Ceza Hakimliği'ne yazı yazarak, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş.'nin TMSF'ye devredilmesini talep etti.
Talebi değerlendiren İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği, kararında Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Feza Gazetecilik A.Ş. ve Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan, avukat Metin İlhan'ın yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyım olarak atandıklarını hatırlattı.
Kararda, Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş. ve Irmak Radyo Televizyon A.Ş.'ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığına devredildiği, bu şirketler yönünden kayyumlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği anlatıldı. Kararda, “OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyumların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildiği anlaşılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” denildi.
İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği; Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş. için görevlendirilen kayyumlara ait tüm yetkilerin TMSF'ye devredilmesine karar verdi. Hakimlik, devir işlemi tamamlandıktan sonra mevcut kayyumların görevlerinin sonlandırılmasına hükmetti.
BAŞSAVCILIĞIN TALEB ÜZERİNE KAYYIM ATANMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Zaman gazetesinin de bünyesinde faaliyet gösterdiği Feza Gazetecilik A.Ş'ye 4 Mart 2016 tarihinde 3 kayyum atanmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


