Operasyonlarda 36 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 36 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta 13'er Hakkari Yüksekova ilçesinde 9, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şırnak'ta devam eden operasyonlarda, 18 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 90 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet gaz maskesi ele geçirildiği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda, 9 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği, 4 adet Kaleşnikof şarjörü, 50 adet Kaleşnikof fişeği, bir hücum yeleği, bir kar elbisesi, bir gaz maskesi, 75 kg amonyum nitrat, üç adet havan mühimmatı ve iki adet bombatar mühimmatının ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca 11 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği, bir el yapımı patlayıcının imha edildiği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet el bombası ve bir adet telsizin ele geçirildiği kaydedildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 bölücü terör örgütü teröristin Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken üzerlerinde YPG kıyafetleri olduğu halde silahları ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, icra edilen arazi aramasında; toprağa gömülü vaziyette 80 adet roketatar mühimmatı, 46 adet roketatar sevk fişeği ele geçirilmiş, bir iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde ise yol kontrolünde, yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonlarda 36 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER