Operasyonlarda dün 27 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, dünkü önemli yurt içi olaylarla ilgili internet sitesinden bilgi verdi. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da devam eden operasyonlarda dün (02 Nisan) 27 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda dün 27 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 6  bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156 oldu. Ayrıca, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet telsiz ele geçirildi, beş adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 325 oldu."


ŞIRNAK

Şırnak’ta devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140 oldu. Ayrıca, bir adet tabanca ve 10 adet adet fişeği ele geçirildi, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 318 oldu


HAKKARi

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda; 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130 oldu. Ayrıca üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 adet şarjörü ile 2 bin 57 adet fişeği, 10 adet R/A mühimmatı, 14 adet el bombası, 58 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirildi, 36 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 170 oldu.  

Hakkari Çukurca’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında 92 adet roketatar mühimmatı, 5 bin 500 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ve 137 adet el bombası ele geçirildi.


TUNCELİ

Tunceli’de icra edilen operasyonda; tespit edilen iki ayrı sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kg amonyum nitrat, 10 adet tüp ve 700 m kablo ile bir adet Av tüfeği ve 17 adet fişeği ele geçirildi.


MUŞ

Muş’ta, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 adet tüp ve 3 adet akü ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.


12 DAEŞ MENSUBU YAKALANDI

Gaziantep Oğuzeli’nde, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 12 şahıs (sekizi çocuk) yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların üzerlerinde yapılan aramada bir tabanca, şarjörü ve altı adet fişeği ile 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.


CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonlarda dün 27 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER