Operasyonlarla içi boşaltılan TÜBİTAK'tan ilginç cevap

Gezi eylemi sırasında TEM otoyolunda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili DVD'lerin incelenmesinde TÜBİTAK'tan çok ilginç bir savunma geldi.

Operasyonlarla içi boşaltılan TÜBİTAK'tan ilginç cevap

Mahkeme tutuklama taleplerini reddederek davayı 24 Haziran’a ertelerken, Ayvalıtaş ailesinin darp edilmesi duruşmanın önüne geçti. Ayvalitaş’ın ailesi ve duruşmayı izlemek isteyenler hem adliye içinde hem dışında saldırıya uğradı.

BirGün gazetesinden Elçin Yıldıral'ın haberine göre, Anadolu Adliyesi İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 6'ıncı duruşması öncesinde adliye önünde toplanan gruba TOMA ve tazyikli suyla polis, adliye içinde ise duruşma salonuna girmek isteyen Ayvalıtaş ailesine özel güvenlik saldırdı.

BABA AYVALITAŞ DARP EDİLDİ

Duruşmanın başlamamış olmasını gerekçe göstererek aileyi bariyerlerden geçirmeyen güvenliğin saldırısı sırasında baba Ali Ayvalıtaş darp edildi. Fenalaşarak yere düşen ve baygınlık Ali Ayvalıtaş, yapılan müdahale sonrasında salona alınabildi.

'EHLİYETLİ PERSONEL YOK'

Ayvalıtaş'ın ölüm anına ilişkin emniyet tarafından verilen DVD'lerin montaj olup olmadığının tespit edilmesi için görüntülerin gönderildiği TÜBİTAK'ın verdiği yanıt da dava dosyasına girdi. TÜBİTAK'ın cevabı, kurumda yaşanan ve son aylarda basına da yansıyan vahim durumu bir kez daha gözler önüne serdi. TÜBİTAK istenen inceleme için ayrılabilecek ehliyetli personelin bulunmadığını gerekçe göstererek, talebi reddetti.

'KRİTİK PROJELERDEN DOLAYI ELEMAN YETERSİZ'

Cevapta incelemeye ilişkin gerekli iş gücü miktarının yüksek olduğunun tespit edildiği kaydedilerek 'Sözleşmeler ile bağlanmış ve gecikmesi halinde cezai yükümlülükleri olan milli kritik projelerimizin yoğunluğu sebebi ile istenen inceleme için ayrılabilecek ehliyetli personelimiz bulunmadığından talebinize olumlu cevap verilmemektedir' denildi.

MİMAR SİNAN'DAN YENİ BİLİR KİŞİ

Mahekeme, davaya ilişkin görüntülerin incelenmesini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden seçilecek bilirkişilerin yapmasına karar verdi
. Sanıkların tutuklanması yönündeki talep reddedilirken, duruşma 24 Haziran tarihine ertelendi.
<< Önceki Haber Operasyonlarla içi boşaltılan TÜBİTAK'tan ilginç cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER