Organ nakli olan hastalar doktorlarla buluştu

Organ nakli olan hastalar doktorlarla buluştu

Bursa'da organ nakli koordinasyonluğunda görevliler, beyin ölümü ve donör bakımında yeni gelişmeleri öğrenmek için bir araya geldi. Toplantıya organ bağışı ile hayata tutunan hastalar da katıldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Beyin Ölümü Tanısında ve Donör Bakımında Yeni Ufuklar Uzman Hekim Eğitimi' başladı.

Uludağ Üniversitesi Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Nermin Kelebek Girgin, Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinatörü Dr.Yavuz Selim Çınar, sağlık çalışanları ve organ bağışı ile hayata tutunan hastalar katıldı.

Doç. Dr. Nermin Kelebek Girgin, açılışta yaptığı konuşmada, "Bursa'da organ ve doku naklinde koordinasyonumuz çok iyi. Ekip arkadaşlarımız çok istekli çalışıyor, günlük hayatımızda bizler beyin ölümü tanısı koyuyoruz. Tedaviyi ve donör bakımı yapıyoruz. Sonra güzel sonuçları görüyoruz. Nakil sırasında böbrekten idrar çıktığında duyduğumuz mutluluğu, karaciğer naklinden sonra enzimler düşmeye başladığında hastanın hayata gülümseyerek baktığını görünce yaşadığımız yorucu süreci unutuyoruz." dedi.

Organ ve Doku Nakli Bursa Koordinatörü Yavuz Selim Çınar ise şunları aktardı: "Bursa'da görev yapan hem özel hem kamuda çalışan 550 uzman hekimlerimize beyin ölümü donör bakımı ve mevzuatla ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapıyoruz. Katılan bütün hekimlerimiz beyin ölümü tespiti yapan bu sürecin içinde aktif olarak yer alan hekimlerimiz. Bu konuda ki bilgilerini güncellemek amaçlı böyle bir eğitim düzenledik.

Bursa bölgesine baktığımızda organ bağışında aslında Türkiye'nin son 3 yıldır birinci olan bölge ama yine de daha fazla nasıl yapabiliriz daha fazla kendimizi nasıl geliştirebiliriz ortaya koymak adına yapmış olduğumuz eğitim. Özelikle bu isin geri planında çalışan koordinatörler hastanede çalışan ekipler olarak nakil olmuş hastaları fazla görmüyoruz. Burada o hastalarımızla bu işte emek sarfeden hekimlerimizi bir araya getirmek yaptıkları işin karşılığında hayatların nasıl kurtulduğunu insanların nasıl hayata döndüğünü çocukların yaşam sevinciyle dolduğunu görmek için bir etkinlik düzenledik. Umarım eğitimimiz Bursa'nın çok başarılı sonuçların elde etmesine sebep olur."

Organ nakli ile hayata tutunan hastalardan Yılmaz Kırgül ve Salih Cem Koçarslan yaptıkları konuşmalarda yaşadıklarını anlatırken, 20 gün önce Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden yapılan donör bildirimi ile böbrek nakli gerçekleştirilen Tuana Topuz'da organ nakli operasyonlarında emeği geçen sağlık çalışanlara teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Organ nakli olan hastalar doktorlarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER