Örgüt yoksa Hidayet Karaca niçin tutuklu?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 9 2016
İstanbul 14. Ağır Ceza, silah taşıdığı iddia edilen TIR'lara ilişkin davada, "FETÖ" diye bir örgütün varlığının ispat edilemediğine hükmetti. O halde Hidayet Karaca ve diğerleri aylardır neden tutuklu?
19 Aralık 2014’ten bu yana tutuklu. Varlığı bir türlü ispat edilemeyen ‘terör örgütünün’ kurucusu olmakla, o örgütü yönetmekle suçlanıyor. Örgütün olmadığı daha bir kaç gün önce Can Dündar’ın yargılandığı davada bizzat 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından teyit edildi. Mahkeme, söz konusu kararında ‘FETÖ/PDY diye bir örgütün varlığının ispat edilemediğini’ açık açık yazdı.
Proje geliştiriyoruz
Medyaya yönelik operasyonun köşe taşları bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından adım adım döşenmişti aslında… Bir konuşmasında, “Bir proje geliştiriyoruz. O bitince süreç hızlanacak.” dedi. 16 Haziran 2014’te Sulh Ceza Mahkemeleri’nin yerine süper yetkilerle donatılmış sulh ceza hakimlikleri kuruldu.
Twitter fenomeni @fuatavni_f, 11 Aralık 2014’te aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alınacağını duyurdu.
Başsavcı yalanladı
Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı, Çağlayan Adliyesi’ne giderek haklarında soruşturma olup olmadığını avukatları aracılığıyla sordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, böyle bir soruşturma olmadığını bildirdi. Ancak 14 Aralık Pazar sabahı gözaltılar başladı. Hidayet Karaca, Emniyet’e giderek teslim oldu. Karaca ve Dumanlı’nın yanı sıra aralarında eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’in de bulunduğu bazı emniyet mensupları da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar adliyenin -7. katında, buz gibi hücrelerde tutuldu. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın sorguları gözaltına alındıktan tam 80 saat sonra yapıldı.
‘Kumpas’ tiyatrosu!
Soruşturma Savcısı Hasan Yılmaz, Tahşiyeciler örgütüne kumpas kurulduğunu savunuyordu. Savcıya göre Fethullah Gülen, 6 Nisan 2009’da herkul.org’da yayınlanan sohbetinde örgütü hedef göstermiş, daha sonra STV’de yayınlanan dizide örgütten bahs
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


