Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtıldı


Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Bursa'da vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtıldı.

Bursa Orman Bölge müdürlüğü ekipleri, başta kent merkezi olmak üzere ilçeler ve bölge müdürlüğüne bağlı Bilecik ve Yalova illerinde de gün dolayısıyla ücretsiz fidan dağıttı.

Kent Meydanında kurulan stantta vatandaşlara 21 mart Ormancılık haftası başlangıcı nedeniyle ücretsiz fıstıkçamı, selvi, erguvan ve defne ağacı aldı.

Kısa sürede dağıtılan fidanları tüketen vatandaşlar, aldıkları fidanları olanlar bahçesine, olmayanlar ise evlerinde balkonlara dikeceklerini söyledi.

UYGULAMA VATANDALARI AĞAÇ DİKMEYE ALIŞTIRIR

Ücretsiz fidan alan vatandaşlardan Serpil Ekin, ilgililere teşekkür ederken, "Aldığım fidanları bahçeme dikeceğim. Köknar fidanı aldım bahçeme dikeceğim." diye konuştu.
Hürrem Körpe de, "Evde balkonuma dikeceğim, çam ağacı aldım. Çok güzel bir şey, keşke her yerde böyle fidan dağıtsalar." şeklinde konuştu.

Yeşilliği çok sevdiğini anlatan Ali Çiçek ise şunları söyledi: "Bu gün defne ve selvi fidanı aldım, kendi bahçeme dikeceğim. Bu uygulamayı fevkalade iyi değerlendiriyorum. İnsanları yeşilliğe alıştırır. Yeşilliği seviyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara 5 bin adet fidan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER