Orman köylüsüne 'bal' gibi kredi


Orman teşkilatı, arıcılık yapmak isteyen orman köylüsüne kredi vererek yeni bir gelir kapısı açtı. Arıcılık kredisini, 1 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl eşit taksitle veren teşkilat, köylünün yüzünü güldürdü.

Arıcılık kredisi alanlardan, İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Yenikurudere köyünden Şaban Çelik, "Orköy" kredisiyle 30 kovanı kısa sürede 150 kovana çıkardı ve bu sene 150 teneke bal elde etti. Bu yıl düşen tarım gelirlerinin yanında bal arılarının adeta can simidi olduğunu söyleyen Çelik, Orman Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise orman köylüsüyle hasım değil, hısım olduklarını her platformda belirttiklerini söyledi. Bunun göstergesi olarak da köylünün kalkındırılması için süt sığırcılığı ve koyunculuğu, seracılık, güneş enerji sistemleri gibi alanlarda destek kredileri sağladıklarını belirten Aybal, arıcılık kredisinin de bunlardan sadece birisi olduğunu ifade etti. Sadece Kemalpaşa'nın Armutlu beldesindeki Kurudere, Yenikurudere ve Kamberler köylerinde 10 aileye, 30'ar kovan arıcılık kredisi verdiklerini belirten Aybal, Bayramlar'da üç aileye ikişer adet süt sığırcılığı kredisi, Hamzababa köyünde ise 10 aileye güneş enerjisi kredisi verdiklerini kaydetti. İzmir'de 2015 yılı itibariyle 41 aileye arıcılık, 41 aileye süt sığırcılığı kredisi verdiklerini anlatan Orman Bölge Müdürü Aybal, 23 aileye süt koyunculuğu, 30 aileye güneş enerjisi sistemleri ve 24 aileye mikro kredi olmak üzere 159 aileye, toplam 1 milyon 861 bin TL kredi desteği sağlandığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Orman köylüsüne 'bal' gibi kredi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER