Orman yangınlarında son durum: 5 ilde 13 yangına müdahale sürüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 7 2021
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son durumu açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı" dedi.
Türkiye'deki yangınları söndürme çalışmaları 11. gününe girdi.
28 Temmuz'dan bu yana 197 orman yangını çıkarken 13'ünü söndürme çalışmaları devam ediyor.
Bakan Pakdemirli, "Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı" dedi.
Marmaris'te yangınla mücadelede büyük mesafe kaydedildi. Turunç Mahallesinde ulaşımın olmadığı sarp alanlarda havadan ve denizden soğutma çalışması yapıldı. Bölgede tedbir elden bırakılmadı.
Bodrum ve Seydikemer'de de yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ancak Milas, Kavaklıdere, Menteşe ve Köyceğiz'deki yangınlar rüzgarın etkisiyle yer yer büyüdü. Alevler Marmaris'te orman ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in Köyceğiz'deki köyüne ve mezarına kadar yaklaştı.
5 uçak 16 helikopter desteği ile alevleri söndürmeye çalışan 4 bini aşkın personele vatandaşlar da yardım ediyor. Azerbaycan'dan yaklaşık 355 kişilik bir ekip de Muğla'daki yangın söndürme çalışmaları için günlerdir sahada.
Muğla'da mevcut yangınlara müdahale sürerken bir yangın haberi de Yatağan'dan geldi. Hacıveliler Mahallesindeki yangına çok sayıda ekiple müdahale edildi. Aydın Karacasu'da ekipler ve vatandaşlar, yaklaşık 500 hektar alanda etkili olan yangını söndürmek için seferber oldu.
Çine'deki yangın ise rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


