Orta Karadeniz'de rüzgarların ardından sağanak yağış bekleniyor


Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz ve Samsun'da iki gündür etkili olan rüzgârın bu gece etkisini sürdürmesi beklendiğini belirtti. Açıklamada, yarın gök gürültülü sağanak yağışın öngörüldüğü bildirildi.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Ortalama 40-60 kilometre hızında esen rüzgar, özellikle kıyı bandına paralel denize bakısı olan yüksek noktalarda daha da etkili olmakta, son 24 saat içinde Ordu/Çambaşı Kayak Merkezi'nde 116 kilometre hıza kadar çıkarak 100 kilometreyi geçmiş bulunmaktadır. Salı akşam saatleri itibari ile son 24 saat içinde kayda değer en yüksek rüzgar hızı ölçülmüş bazı merkezler şunlardır; Çambaşı KM 116, Ordu/Aybastı 96, Canik/Kaşyayla 94, Çamaş 89, Samsun/ İlkadım Fener 86, Gerze Fener88, Samsun/Atakum 70, Bafra 79 kilometre olarak kaydedilmiştir. Rüzgarın güney ve güney-batılı (Lodos) yönlerden olmak üzere bu gecede zaman zaman etkisi artırması, yarın etkisi yitirmesi bekleniyor."

'YAĞMUR ETKİLİ OLACAK'

Şiddetli rüzgarın yerini sağanak yağışa bırakacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rüzgârın normale dönmesinin ardından başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden önce bölgenin batısında (Kastamonu-Sinop), öğleden sonra bölge geneline yayılarak Samsun, Amasya ve Çorum'da, gece saatlerinden itibaren ise Tokat ve Ordu'da kendini hissettirmeye başlaması beklenmektedir. Çarşamba görülmesi beklenen yağışların özellikle Kastamonu sahil kesimi ile Amasya, Çorum, Tokat çevreleri, Samsun'nun doğusu ve Ordu'nun batısında yer yer etkili ve kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağışlı havanın Perşembe günü de yer yer aralıklarla hafif olarak devam edeceği, Cuma günü ise bölgeyi tamamen terk edeceği tahmin edilmektedir. Yağışın Perşembe günü, rakımı 1000 m ve üzeri kesimlerde zaman zaman karla karışık yağmur ve kar şekline dönme ihtimali bulunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Orta Karadeniz'de rüzgarların ardından sağanak yağış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER