Oscar adayı filmlerin YouTube performansları


Oscar adayı filmlerin YouTube'daki en popüler fragmanları belli oldu. 'YouTube Film Fragmanları Listesi - 2016 Oscarları'nda ilk üçe 'The Revenant', 'Mad Max: Fury Road' ve 'The Martian' oturdu.

Akademi Ödülleri ya da bilinen adıyla Oscarlara 2015 yılında aday olan filmlerin en yüksek performans gösteren fragmanları YouTube üzerinde toplamda 200 milyon dakikadan (3,3 milyon saat) fazla süre izlendi.

Pixability'nin hazırladığı verilere göre; insanlar her hangi türden film olursa olsun her çeşit içeriği izlemek için YouTube'a giriyor. Film içerikleri arasında en çok fragmanlar izleniyor, ardından ise filmle ilgili klip ve incelemeler geliyor. En çok ilgi gören ve kullanıcılar tarafından beğenme, yorumda bulunma ve paylaşma gibi yollarla etkileşime girilen fragmanlar Fantastik türe ait. Bunu Aksiyon fragmanları takip ediyor.

Fragmanlar; film stüdyoları ve diğer kreatif kadrolar için hikayelerini sinemaseverlere anlatarak onları heyecanlandırmamanın en muhteşem yolu. Pixability'nin elde ettiği bulgular, hayranların sevdikleri fragmanları kendi YouTube kanallarında paylaşarak, neredeyse stüdyonun kendi içeriği için elde ettiği kadar izleme ve etkileşim yarattığını ortaya koyuyor. Şaşırtıcı olmayan bir diğer bulgu ise kapalı gişe oynayan yaz filmleri ve tatil dönemlerinde YouTube'daki filmle ilgili içerik yayımının da zirve yaptığı. Aynı şekilde ödül dönemlerinde de ibre yükselişe geçiyor.

En İyi Film Ödülü'ne aday sekiz filmin yer aldığı Oscar Film Fragmanları Listesi'nde birincilik koltuğuna YouTube izleyicilerinin ilk sıraya yükselttiği 'The Revenant' oturdu. Bu filmi 'Mad Max: Fury Road' ve 'The Martian' takip etti.

YouTube Film Fragmanları Listesi - 2016 Oscarları şöyle:

The Revenant | Official Teaser Trailer [HD] | 20th Century FOX - 20th Century Fox
Mad Max: Fury Road - Official Main Trailer [HD] - Warner Bros.
The Martian | Teaser Trailer [HD] | 20th Century FOX -20th Century Fox
The Big Short Trailer (2015) Paramount Pictures - Paramount Pictures
Bridge Of Spies Trailer - Disney Pictures/Dreamworks
BROOKLYN: Official HD Trailer - Fox Searchlight
Room | Official Trailer HD | A24 - A24
Spotlight Official Trailer #SPOTLIGHTMOVIE - NOW PLAYING - Open Road Films
CİHAN
<< Önceki Haber Oscar adayı filmlerin YouTube performansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER