Osmangazi'de kamulaştırmalara 79 milyon lira

Osmangazi'de kamulaştırmalara 79 milyon lira

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin, 2015 yılında toplam 135 bin metrekare alan kamulaştırdığı ve hak sahiplerine 79 milyon 200 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçede arazi sıkıntısı nedeniyle pek çok önemli yatırım ve proje için ciddi kamulaştırmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 2015 yılında 135 bin metrekare alan kamulaştırırken, yapılan kamulaştırmalara 79 milyon 200 bin TL ücret ödediklerini ifade eden Dündar, ilçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmaya dikkat çekti. Dündar, bazı projelerin kamulaştırma bedellerinin, proje bedelinin kat kat fazlasını tuttuğunu kaydetti.

En küçük bir çocuk parkı için bile maliyetinin 4-5 katı kamulaştırma bedeli ödediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sözlerini şöyle tamamladı: "Osmangazi'de neredeyse tüm projelerimizi hayata geçirirken kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Yaptığımız kamulaştırmalar proje bedellerinden daha maliyetli oluyor. Maliyeti 200 bin lira olan bir park için 1 milyonun üzerinde kamulaştırma bedeli ödediğimiz oldu. İnşaat bedelinden 5-10 katı fazla bedel ödediğimiz projelerimizin maliyeti de artıyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa'da hizmetin en pahalı üretildiği şehir. Osmangazi'yi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız son sürat devam edecek." CİHAN
<< Önceki Haber Osmangazi'de kamulaştırmalara 79 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER