Osmangazi dört dakika Bursa dört saat

Bayram öncesi trafik yoğunluğu çileye dönüştü. Yeni açılan Osmangazi köprüsünü 4 dakikada geçen sürücüler Orhangazi otobanının bitmeden açılması ve çıkış alternatifinin olmaması sebebiyle Bursa’ya 4 saatte ulaşabildi.

Bayram trafiği

Otogar, havaalanı ve şehirlerarası yollarda bayram trafiği yaşanıyor. 

En ilginç yoğunluk önceki gün açılışı yapılan Osmangazi köprüsünün devamındaki Orhangazi otoyolunda oluştu. Köprüyü 4 dakikada geçen sürücüler, yaklaşık 70 km’lik Bursa’ya 4 saatte varamadılar. 

Otoyol çalışmaları bitmeyen yolda çile çeken sürücüler, uzun kuyruklar oluşturdu ve zaman zaman kontak kapattı. 

Yolda yaşadıklarını anlatan Ersagun Şimşek, “Orhangazi Otoyolunda bazen bir saatte bir kilometre bile ilerleyemedik. 

Bursa’ya ulaşmamız 4 saati buldu. Otoyol kenarında tesis çalışmaları tamamlanmamış. Sıcak havada dinlenebilecek bir yer bile yok.” dedi.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyen milyonlarca vatandaş yollara koyuldu. 

Bayram öncesi hava, kara ve deniz ulaşımında büyük yoğunluk yaşanıyor. 

İstanbul’dan sahur vakti yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Kocaeli mevkiine ulaşınca trafik durma noktasına geliyor. 

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indireceği belirtilen Osmangazi Köprüsü’nü kullanan sürücüler ise yollarda mahsur kaldı. 

Eksikliklerine rağmen ulaşıma açılan köprüyü 4 dakikada geçen sürücüler, köprüden sonra 70 kilometrelik mesafeyi 4 saatte geçerek Bursa’ya ulaşabiliyor. 

Otoyol çalışmalarının tamamlanmaması sebebiyle yolda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Güneşin altında kontak kapatmak zorunda kalan vatandaşlar isyan etti. 

Otoyoldaki çalışmaların henüz bitmediğini belirten sürücü Ersagun Şimşek, “Köprüyü 4 dakikada çok rahat geçtik.Ancak Orhangazi Otoyolu’nda bazen bir saatte 1 kilometre bile ilerleyemedik. 

Bursa’ya ulaşmamız 4 saati buldu.” dedi. Bazı sürcüler ise tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi: “Köprü’ye görkemli açılış yapanlar köprüden sonraki yolları da tamamlasalardı.”

Havada karada denizde çile



Deniz ulaşımındaki yoğunluk hava ve karadakini aratmadı. İstanbul ve Trakya’daki şehirlerden tatillerini Ege ve Akdeniz bölgesinde geçirmek üzere mesai saatinden sonra yola çıkan tatilcilerin Çanakkale’ye gelişi gece saatlerini buldu. 

Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir olmak üzere Çanakkale Boğazı’nı geçebilecekleri 3 alternatifi bulunan tatilciler, tüm feribot iskelelerinde yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyrukları oluşturdu. 

İstanbul’dan Çanakkale’ye 3 saatte geldiklerini belirten tatilciler, Eceabat ve Kilitbahir’de kendilerine sıra gelmesi için 3 saat beklemek zorunda kaldıklarını belirtti.



Karadaki yoğunluk hava ulaşımında da görüldü. Bayram tatilini yurtdışı ve yurtiçinde geçirmek isteyen yolcular, İstanbul Atatürk Havalimanı’na akın etti. 

Yoğunluk nedeniyle başta iç ve dış hatlar gidiş terminal gişelerinde ve check-in kontuarları önünde uzun kuyruklar oluştu. 

Görevliler, yolcu işlemlerini hızlandırmak için yoğun çaba harcadı. Türk Hava Yolları, yoğunluk nedeniyle yolcularını, uçuş saatinden en az 3 saat önce havalimanlarında olması konusunda uyardı. 

Havayolu şirketlerinin, yoğun talep üzerine 104 ek sefer yapacağı öğrenildi.

-Osmangazi Köprüsü’nü 4 dakikada geçenler Bursa’ya 4 saatte ulaşabildi. 

-Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk nedeniyle 104 ek sefer konuldu.

-Çanakkale feribot iskelesinde 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

-Büyük İstanbul Otogarı’na girmek isteyen otobüsler saatlerce bekledi.


<< Önceki Haber Osmangazi dört dakika Bursa dört saat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER