Osmaniye Belediye Başkanı: Erzin'in ilimize bağlanmasını istiyoruz


Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye ile Erzin ilçesinin yıllardır bir organik bağı olduğunu ifade ederek, "Ben şahsen Osmaniye belediye başkanı olarak, Erzin'in Osmaniye'ye bağlanma isteğinin iki taraf için de hayırlı olacağına inanıyorum." dedi.

Hatay'ın Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanması için girişimde bulunan Platform Başkanı Avukat Ökkeş Elmasoğlu ve beraberindeki heyet, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret etti. Osmaniye ve Erzin ilçesi arasında yıllardır bir bağ olduğunu söyleyen Başkan Kara, "Daha önce de bu konuda iki tarafın da girişimleri oldu. Benim de basında bu konuda olumlu beyanatlarım çıktı. Konu ile ilgili verilen dilekçeler halen elimizde. Şu görünen bir gerçek ki Erzin'le Osmaniye'nin organik bağını hiç kimse inkar edemez. Elbetteki bugün itibari ile ilçemiz Hatay il sınırları içerisinde. Bizim Hataya karşı bir muhalefetimiz söz konusu değil. İlimize mesafe olarak çok yakın olduğu ve fiziki şartlar bunu gerektirdiği için bize göre bu arzuyu ortaya çıkarıyor. Kimse bu istek karşısında başka sebepler aramasın. Gördüğüm kadarı ile Erzin halkı bunu çok istiyor. Kısa bir sürede 10 bin imza toplanmış. Bu ilin belediye başkanı olarak bu isteği görmezden gelemeyiz. Bu konuda bizim farklı bir görüş belirtmemiz vatandaşın iradesine saygısızlık olur. 1996 yılında Osmaniye il olurken Erzin ilçemiz Osmaniye il sınırları içerisinde gösterildi. O dönemki irade bu isteği son anda engelledi." şeklinde konuştu.

Platform Başkanı Avukat Ökkeş Elmasoğlu da bu konuda kendi çalışmalarının yaklaşık bir yıldır devam ettiğini belirtti. Elmasoğlu, "Hatay'dan ayrılma sebebi olarak bir çok nedenimiz var. Sadece uzaklık dahi önemli bir neden. İl merkezine mesafemiz 120 kilometre ile olan uzaklığından dolayı büyük sıkıntı çeken vatandaşların birçok resmi iş için il merkezine gitmeleri gerekiyor. Özel arabası olamayan vatandaşlar ilçeden il merkezine gitmek için iki araç değiştiriyor. İşlerini aynı günde bitiremeyen vatandaşlar ise birçok kez il merkezine gidip gelmek zorunda kalıyor." İfadelerini kullandı.


CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye Belediye Başkanı: Erzin'in ilimize bağlanmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER