Osmaniye'de 6 mahalle daha muhtarlık binasına kavuşacak


Osmaniye Belediyesi, altı mahalleye daha muhtarlık hizmet binası yapıyor. Belediye,
Adnan Menderes, Eyüp Sultan, Haraz, Karaçay, Rahime Hatun ve Vatan mahallelerinde, mahalle sakinlerinin ve muhtarların daha rahat edeceği muhtarlık binaları inşa ediyor.
Osmaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla inşa edilmekte olan muhtarlık bürolarının bulunduğu alanlara Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince çocuk parkı ve dinlenme sahaları da yapılıyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 20 mahallede muhtarlık hizmet binası yaparak hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, altı mahallede daha muhtarlık hizmet binası inşaatına başladıklarını, bu süreçte muhtarlık hizmet binası olmayan mahalle kalmayacağını söyledi. Başkan Kara, "Bu binayı yapmaktaki amacımız vatandaşlarımızı muhtarlarımızın daha sağlık koşullarda hizmet verebilmesi adına, hizmet verebilecekleri mekânları sağlayarak kurumsal bir sistem oluştururken, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda ve daha iyi hizmet alabilmelerini ve muhtarlarımıza daha kolay ulaşabilmelerini sağlamaktı. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Allah'ın izni ve inayetiyle inşallah altı mahallemizde yeni yapmaya başlamış olduğumuz muhtarlık binalarımızı tamamladıktan sonra diğer kalan mahallelerimizde de eksiklerimizi gidereceğiz. Böylelikle hem muhtarlarımız daha rahat çalışabilecek hem de vatandaşlarımız daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alacaklardır." dedi.

MUHTARLARA TEKNOLOJİK DESTEK

Bu hizmetlerinin muhtarlık binalarını inşa etmekle kalmadığını dile getiren Başkan Kadir Kara, tüm demirbaş eşyalarla birlikte bu binalara teknolojik destek de sağladıklarını söyledi. Tüm muhtarlara bilgisayar desteği sağladıklarını kaydeden Başkan Kara, "Değerli muhtarlarımızın bu hizmetlerin kamu hizmetleri olduğunu unutmamak gerekir. Biz de belediye olarak bir kamu kuruluşu olarak şehrimizdeki hemşehrilerimizin bu konuda eksikliklerini giderebilmek amacıyla teknik ve teknolojik imkânlardan yaralanabilmeleri adına değerli muhtarlarımıza bulundukları bu muhtarlık binalarında daha iyi bir hizmet verebilmeleri açısından teknolojik destek de vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

BELEDİYE BÜNYESİNDE 'MUHTARLAR MASASI' KURULDU

Temel ilkelerinin birlikte yönetim esası olduğunu ifade eden Kara, bu çerçevede muhtarlarla bilgi alışverişini daha iyi yapmak adına belediye bünyesinde 'Muhtarlar Masası' adına bir birim kurulduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Belediyemizin yapmış olduğu bir çalışma programı ve planlaması var. Biz bu çalışma program ve planlaması dâhilinde mahallelerimize ve hemşehrilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızın zaman zaman belediyemize ilettikleri mahallelerinin acil istekleri ve talepleri oluyor. Tabi bunları karşılayabilmek için bir plan ve program dâhilinde de bunların takip edilmesi gerekiyor. Dolayısı ile bir muhtarımıza en azından bir cevap vermemiz gerekiyor. Bu yüzden de kurumsal ilişkilerin doğru yönetilebilmesi açısından hem de muhtarlarımızın ve belediyemizin vatandaşlarımıza daha sağlıklı daha kalıcı daha kaliteli ve doğru zamanda doğru yerde doğru hizmeti verebilmesi adına böyle bir birimi oluşturduk. Bu birimimiz sayesinde muhtarlarımızın talepleri alınıyor kayda giriyor ilgili birime iletiliyor sıraya konuyor. Bu sıra öncelikler belirlenerek bu öncelikler doğrultusunda da hizmetlerimiz karşılanmış oluyor." CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye'de 6 mahalle daha muhtarlık binasına kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER