Osmankalfalar tıbbi adaçayı üretiminde Antalya'da pilot bölge oldu


Antalya'nın Korkuteli ilçesi Osmankalfalar Mahallesi adaçayı üretiminde pilot bölge oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya koyulan 'Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Korkuteli ilçesi Osmankalfalar Mahallesi'nde adaçayı yetiştiriciliğine yönelik demonstrasyon çalışması yaptı. Proje uygulaması kapsamında Osmankalfalarda adaçayı hasadı yapıldı.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, tıbbi ve aromatik bitkiler ile boya bitkilerinin üretimlerinin artırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, kalitenin iyileştirilmesi amacıyla Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğü'nde, il müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında Korkuteli Osmankalfalar Mahallesi'nde adaçayı yetiştiriciliği demonstrasyon sahasında hasat yapıldığını söyledi.

Osmankalfalar'da demonstrasyon çalışmasında Avrupa'da tıbbi kullanımı bulunan ve ekonomik öneme haiz olan Salvia officinalis (tıbbi adaçayı) türünün yetiştiriciliğinin yapılmasının planlandığı belirten Dallı, hasatta kuru herba veriminin 150-250 kilogram arasında olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Osmankalfalar tıbbi adaçayı üretiminde Antalya'da pilot... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER