Türkiye’deki kadın hakları ihlalleri için Londra'da yürüdüler

Million Women Rise 2020 Londra yürüyüşüne katılan Human Rights Solidarity Kadın Komitesi üyeleri Türkiye’deki kadın hakkı ihlallerini dünya kamuoyunun dikkatine sundu.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Peaceful Actions Platform ve Human Rights Solidarity gönüllüsü kadınların katıldığı yürüyüşte Türkiye’de haksız yere tutuklanmış kadınların, anneleriyle birlikte hapishanede büyümek mecburiyetinde kalan çocukların ve tutuklu hamile kadınların hikâyeleri tekerlekler üzerinde yürütülen bir hapishane hücresi ile anlatıldı.

Yürüyüşün Trafalgar Meydanı’ndaki son bölümünde sahneye Miss Anonymous ismiyle çağrılan maskeli bir Human Rights Solidarity gönüllüsü “Ain’t I a woman? Ben kadın değil miyim?” başlıklı konuşmasıyla Londralı kadınlara hitap etti.


FİĞEN YÜKSEKDAĞ'DAN MELEK ÇETİNKAYA'YA KADINLAR UNUTULMADI

Yürüyüş ve gösteri boyunca Human Rights Solidarity gönüllüleri Hanım Büşra Erdal, Ayşenur Parıldak ve Figen Yüksekdağ gibi görüşlerinden veya aidiyetlerinden dolayı hapsedilen kadın gazetecilerin ve siyasetçilerin salıverilmesi için sloganlar attı. 

Trafalgar Meydanı’ndaki konuşmada Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’dan kanser hastası Ahmet Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’a kadar bir dizi anne ve kadının hikâyesine değinildi.


Human Rights Solidarity Birleşik Krallık merkezli bir insan hakları platformu. Platform “Önceliği gelecek kuşağın haklarına vermek” prensibiyle faaliyet gösteriyor. 

Million Women Rise ise 2007 yılında kurulmuş Londra merkezli bir sivil toplum kuruluşu ve yılda bir defa şiddet mağduru kadınların sesini yükseltmek için yürüyüş düzenliyor. 

Sadece kadınların katılabildiği dünya çapındaki bütün Million Women Rise yürüyüşlerine toplamda yarım milyondan fazla kadın katılıyor.

7 Mart 2020 Cumartesi günü Londra’da yapılan yürüyüş ve gösteriye ise 10 binin üzerinde kadın iştirak etti.

<< Önceki Haber Türkiye’deki kadın hakları ihlalleri için Londra'da... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER