ÖSYM sınav takviminde değişiklik yaptı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 14 2020
ÖSYM, bazı sınavların başvuru tarihlerinde değişikliğe yaptı, YKS kılavuzunu güncelledi.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), korona virüsü nedeniyle değişikliğe gittiği sınav başvuru ve sonuç açıklama tarihlerini güncelledi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) eylül ayındaki oturumları için başvurular, 30 Haziran- 13 Temmuz’da alınacak. 9 Ağustos’ta yapılacak Dikey Geçiş Sınavı için 9 Haziran-17 Haziran’da başvurular yapılacak.
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları (2020-MSÜ) 7 Temmuz’da; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 28 Temmuz’da, eylül ayındaki KPSS sonuçları ise 22 Ekim’de açıklanacak.
YKS’DE KILAVUZ GÜNCELLENDİ
27-28 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) kılavuzu, sınav tarihleri YÖK kararlarıyla güncellenerek yayımlandı. YKS 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağı için bazı e-YDS tarihleri de değişti.
20-21 Haziran 2020 tarihlerinde yapılması planlanan e-YDS 2020/4 (Farsça) Sınavı ile e-YDS 2020/5 (İspanyolca/İtalyanca) Sınavı, 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde; 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılması planlanan e-YDS 2020/6 (Yunanca/Bulgarca) Sınavı ile e-YDS 2020/7 (Almanca/Fransızca) Sınavının 18-19 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'3.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı4.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!5.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi

Hüseyin Yağmur
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...

Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihaye...

TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıkl...


