ÖSYM sosyal medya kullanıcılarını engelledi


ANKARA (CİHAN)- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yazdıkları görüşler sebebiyle bazı Twitter kullanıcılarını engellendi. Kanal D sunucusu İrfan Değirmenci de (@degirmencirfan) ÖSYM'nin yasakladığı isimler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) soruları, bazı kişiler tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bu paylaşımlar, soruların sınavdan önce bazı kişilere sızdırıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Sınav sorularından bir kısmının çalındığını doğrulayan ÖSYM, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü, sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasında sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir. Söz konusu sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır."

ÖSYM, daha sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda 2015-YGS matematik sorularının, sınava giren bir yayınevi sahibi tarafından el yazısı ile sosyal medyada paylaşıldığını, söz konusu yayınevi ve benzer paylaşımlar hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

YGS sorularının nasıl dışarı çıkarıldığını bulmak için çalışma yapan ÖSYM, kurumun sosyal medya hesaplarını takip eden kullanıcılarından bazılarını ise 'provokasyona sebep oldukları' gerekçesiyle engelledi. ÖSYM hakkında olumsuz paylaşımda bulunmayan Twitter takipçileri de ÖSYM'nin @OSYMbaskanligi hesabına erişimlerinin engellendiğini ifade etti.

ÖSYM'ye seslerini duyuramayan takipçiler, engellemeye tepki gösterdi. Kanal D sunucusu İrfan Değirmenci, kuruma hakaret etmediğini, basit bir soru sorduğu için @OSYMbaskanligi adresine erişiminin engellendiğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber ÖSYM sosyal medya kullanıcılarını engelledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER