ÖSYS milli sporcu tercih başvuruları 25-31 Ağustos'ta yapılacak


2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) milli sporcu yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları 25-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; başvuruları ÖSYM tarafından kabul edilen adaylar tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecek.

Bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları istenen adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Engelli adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını tercih edemeyecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekler.
ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 31 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve tercih süresi uzatılmayacak.
Ayrıca tercih bildirimini tamamlayan adayların 'Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı' uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü alarak saklamaları istendi.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacağı ve adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyeceği de hatırlatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber ÖSYS milli sporcu tercih başvuruları 25-31 Ağustos'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER