Öter ve Erbay'ın cenazeleri Gazi Cemevi'ne getirildi


Gaziosmanpaşa'da hücre evine yapılan baskında öldürülen iki kadının cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp, Gazi Cemevi'ne getirildi. Cenazelerin yarın 13.00'te düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki bir eve yaptıkları operasyonda çıkan çatışmada öldürülen ve MLKP üyesi oldukları iddia edilen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'nda alındı.

Gazi Cemevi'ne ait araçla Gazi Mahallesi'ne getirilen cenazeler için İsmetpaşa Caddesi girişinde karşılama yapıldı. Cenazeyi karşılayan grup, kortej eşliğinde cemevine doğru yürüyüşe geçti. Cemevi girişinde araçtan indirilen cenazeler kadınların omuzunda morga kadar taşındı. Öter ve Erbay'ın yakınları, cenazelerin morga alınması sırasında fenalık geçirdi.

Polis cenazelerin getirilişi ve cemevine konuluşu sırasında bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Grubun dağılımı sırasında ceddenin bazı kesimlerinde çöp konteynerlerinin yola devrilerek caddenin trafiğe kapatıldığı görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Öter ve Erbay'ın cenazeleri Gazi Cemevi'ne getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER