Otizm Vakfı için koşacak gönüllüler, otizmli çocuklar için umut olacak


Antalya'da organize edilen ve bu yıl 11.si düzenlenecek Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu'na katılacak gönüllüler adımlarını Tohum Otizm Vakfı için atacak ve otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacaklar.

Yarın gerçekleşecek Runatolia Maratonu'na katılan sporseverler bir yandan yarışırken diğer yandan da çeşitli sivil toplum kuruluşları için bağış toplayacak. Yaklaşık 11 bin kişinin katılması beklenen maratonda Tohum Otizm Vakfı için koşacak gönüllüler, otizmli çocuklar için umut olacak.

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizmin son yıllarda görülme oranı büyük bir hızla artıyor ve günümüzde her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor. Din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmeyen otizmin tek ilacı ise, eğitim. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile haftada en az 30 saat kendi ihtiyaçları doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim alan otizmli çocukların yaklaşık yarısında, otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, büyük bir gelişim kaydediliyor ve ergenlik çağına geldiklerinde diğer akranlarından farkı kalmayabiliyor.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer yaptığı açıklamada, "Bugün dünyada her 20 dakikada bir çocuk otizmli doğuyor ve bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Otizmin bilinen tek tedavisi ise erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim. Runatoila Maratonu'nda Tohum Otizm Vakfı için koşan ve yürüyen gönüllülerin topladıkları bağışlar vakfın burs fonuna aktarılacak. Bu sayede daha çok çocuğumuza eğitim olanağı sağlayacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Otizm Vakfı için koşacak gönüllüler, otizmli çocuklar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER