Otokar'ın kurumsal yönetim notu 9,32'ye yükseltildi


Koç Topluluğu şirketlerinden Sakarya'da bulunan Otokar fabrikasının geçen yıl 9,28 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu bu yıl 9,32'ye yükseltildi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun yayınladığı Kurumsal Yönetim İlkeleri temel alınarak Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme tarafından yapılan değerlendirme 10 üzerinden gerçekleştiriliyor.

Mart 2016 itibariyle açıklanan notun geçen yıla göre artışında, Otokar'ın kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli olarak yürütmekteki istekliliği ve bu doğrultuda bir önceki döneme göre gerçekleştirdiği iyileştirmelerin etkili olduğu bildirildi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, şirketin kurumsal yönetim notundaki artışı değerlendirirken, ortakları ve yatırımcılarının kazançlarını artırmayı hedefleyen bir şirket olduklarını belirterek. bunu da ortaklarına, yatırımcılarına ve hissedarlarına karşı sorumluluklarını yerine getirerek başardıklarını söyledi. Otokar'ın İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'ni oluşturan öncü şirketlerden biri olduğunu belirten Görgüç, "Otokar olarak birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük etmekten ve sürdürülebilir bir başarıya imza atmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Otokar'ın kurumsal yönetim notu 9,32'ye yükseltildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER