Otomatik ödeme talimatı verenler dikkat

Fatura ödemelerinin otomotik olarak kredi kartından yapan tüketici, faiz şikâyetiyle tüketici derneklerine başvurdu.

samanyoluhaber.com

Otomatik ödeme talimatı verenler dikkat

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, elektrik, su, doğalgaz, telefon, kira gibi faturalarını “otomatik ödeme talimatı” ile kredi kartından ödeyen tüketicilere faiz yansıtılmaya başlandığı yönünde kendilerine şikâyetler geldiğini belirterek ekstresinde bununla ilgili ayrıntı gören tüketicilerin itiraz edebileceğini söyledi. 

Ağaoğlu, ülkede milyonlarca kredi kartı kullanıldığını, birçok tüketicinin bu kartlara otomatik ödeme talimatları verdiğini belirtti.

Şimdiye dek yoktu

Faturaların bankalar aracılığıyla karttan otomatik ödendiği için birçok tüketicinin ekstreye yansıtılan  fatura tutarlarını detaylı incelemediğini ifade eden Ağaoğlu, bugüne dek otomatik ödenen faturalara  faiz yansıtılmadığını söyledi.

Bir müşteriden 7.63 lira, diğerinden de buna yakın kesinti yapıldığını anlatan Ağaoğlu, “Bazı bankalar, bu değişikliği, ödendiği tarihten hesap kesim tarihine kadar faiz yürütüleceğini, kredi kartı hesap  özetinin altına yazarak tüketiciye fark ettirmeden uygulamaya sokmuşlar. Bunu tüketiciye haber vermeden yapmaları haksız ve hukuksuzdur” dedi.
<< Önceki Haber Otomatik ödeme talimatı verenler dikkat Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER