17 milyon sürücüye hayat kurtaran uyarı!

TŞOF Başkanı Apaydın, milyonlarca sürücüyü yakından ilgilediren, adeta hayat kurtaran trafik uyarıları yaptı.

17 milyon sürücüye hayat kurtaran uyarı!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, havaların ısınmasıyla karayollarında çalışmaların hızlandığını belirterek, “Bilhassa mıcırlı yollarda süratli araba kullanılmamalı. Ama maalesef görüyoruz ki trafik kazalarının yüzde 38’i aşırı hız nedeniyle oluyor.” dedi.

Fevzi Apaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 17 milyon 191 105 adet taşıtın karayollarında olduğunu ifade etti.

Geçen yıl meydana gelen kazalarda 3 bin 750 vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Apaydın, aynı zamanda 1 milyar 393 milyon 390 bin lira değerinde maddi hasar meydana geldiği, 2002-2012 yıllarındaki maddi kaybın toplamı 11 milyar 195 milyon 390 bin lirayı bulduğunu hatırlattı.

Apaydın, “Bu rakama kaybettiğimiz canlarımızın, çalışırken özürlü hale gelen vatandaşlarımızın uğradığı kayıplar dâhil değildir. Eğer bu ekonomik kaybımız yatırıma dönüşseydi 2 milyon liradan 10 derslikli 5 bin 598 okul yapılabilir,1 milyon 200 bin liradan 9 bin 330 adet 200 kişilik Öğrenci Yurdu, 25 bin m2 alana sahip 30 milyon liradan 373 adet Hastane, kilometresi 2,2 milyon liradan 5 bin kilometre duble yol yapılabilirdi.” diye konuştu.

“KAZALARIN YÜZDE 95’İ SÜRÜCÜ HATASI”

TŞOF Başkanı Apaydın, Trafik Haftası başladığını ve gelecek hafta ‘Trafik Güvenliği Sempozyumu’ düzenleyeceklerini duyurdu.

Apaydın, şöyle devam etti: “Türkiye'de, 2013 yılının ilk 3 ayında meydana gelen 552 ölümlü trafik kazasında 665 vatandaşımız hayatını kaybederken, 50 bin 276 vatandaşımız da yaralandı. Her ölümlü trafik kazasında birden fazla vatandaş hayatını kaybediyor. Daha dün sadece 4 kazada 16 kişi hayatını kaybetti. Artık bu ‘Trafik Canavarını’ durdurmak gerekiyor. Kazaların yüzde 95 oranında sürücü kusurundan kaynaklanması nedeniyle eğitime önem veriyoruz. Bu sebeple TŞOF olarak en fazla kaza olan illerimizden başlattığımız eğitim seminerlerimize devam ediyoruz. Sürücülerimizin kaza oranlarının düşürülmesi için şoförlük mesleğinin standart çalışmalarını da hızlandırdık.” 

“YAZ AYLARINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTIYOR”

Yaz aylarında trafikte 3-4 kat artan yoğunluğun kazaların artışına neden olduğunu söyleyen Apaydın “ Bir de gideceğimiz yere ulaşmak için acele edersek kaza yapma oranımızda 3-4 kat artıyor. Sıcaklardan eriyen asfalt, ile yol yapım çalışmalarında yola dökülen mıcır sürücüler açısından tehlike yarattığı bir gerçektir. Yetkililerimiz işaret koyarak sürücüleri uyarmalılar. Sürücülerimiz de gideceği yolun şartlarını iyi tahlil etmeli, aracımızın bakımına verdiğimiz önem gibi yolun durumuna da dikkat etmeliyiz. Ama ne olursa olsun sürücülerimiz hız kurallarına uymalı, yorgun-uykusuz yola çıkılmamalı ve en önemlisi acele edilmemelidir.” uyarısını yaptı.

CİHAN

<< Önceki Haber 17 milyon sürücüye hayat kurtaran uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER